Συναντήσεις Στουρνάρα με επενδυτές στο Λονδίνο

Συναντήσεις Στουρνάρα με επενδυτές στο Λονδίνο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υψηλόβαθμους εκπροσώπους δέκα επενδυτικών κεφαλαίων είχε πρόγευμα εργασίας την Παρασκευή στο Λονδίνο, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρας. Η εν λόγω συνάντηση διοργανώθηκε από την επενδυτική τράπεζα NatWest Markets, μια μέρα μετά από την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με τη διάθεση του επταετούς ομολόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους επενδυτές ο κ. Στουρνάρας συζήτησε για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ έδωσε και μια ενδεικτική αποτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας για τις συζητήσεις περί ελάφρυνσης χρέους. Παράλληλα, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα όσων αναμένεται να γίνουν ενόψει της εξόδου της χώρας από το τρέχον πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των θεσμικών επενδυτών επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες του κ. Στουρνάρα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και για τα επικείμενα τεστ κοπώσεως για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ υπογράμμισαν την σημασία της επιστροφής των ελληνικών τραπεζών στις αγορές κεφαλαίου με καλυμμένα ομόλογα, όπως και με ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης.

Σχετικά με τον διοργανωτή της συνάντησης, την τράπεζα NatWest Markets αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μεταξύ των τραπεζών που ηγήθηκαν των πρόσφατων συναλλαγών των καλυμμένων ελληνικών ομολόγων στις αγορές κεφαλαίου.

Θανάσης Γκαβός

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή