Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν τη διαγραφή του Ευ. Αντώναρου

Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν τη διαγραφή του Ευ. Αντώναρου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αναρτήσεις των τελευταίων ημερών του Ευάγγελου Αντώναρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στάθηκαν η αφορμή για τη διαγραφή του πρώην βουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αφορμή το σκάνδαλο της υπόθεσης Novartis, ο κ. Αντώναρος είχε εξαπολύσει ανοιχτά επίθεση στον κ. Αδ. Γεωργιάδη κατηγορώντας τον ότι με την συμπεριφορά του «λεκιάζει» την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης, ενώ τον χαρακτήρισε «σεξιστή» και «τσίρκολο».

Η σημερινή ανάρτηση του κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κσθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους… Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Αλλωστε ενας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Νωρίτερα, την Παρασκευή ο κ. Αντώναρος προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση φωτογραφίζοντας τον κ. Γεωργιάδη, χωρίς ωστόσο να τον ονοματίσει, ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του. Ακόμη κι αν γίνεται "τσίρκολο", όπως λέγανε οι παλιότεροι. Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του. Οχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο — και μάλιστα δοτό. Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπει. Αυτό είναι σπαράδεκτο κι ασυγχώρητο — ειδικά οταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι σμιφισβητήσιμη. Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρις χασιμο χρόνου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή