Κύπρος: Κεφαλαιώδους σημασίας οι τριμερείς, δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας

Κύπρος: Κεφαλαιώδους σημασίας οι τριμερείς, δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θεωρεί ως κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο τη συνέχιση της κοινής στρατηγικής, η οποία αναπτύσσεται σε επίπεδο τριμερών συνεργασιών.

Σε δηλώσεις που δημοσιεύονται σε δύο κυπριακές εφημερίδες, ο κ. Τσίπρας υποδεικνύει ότι αυτή η στρατηγική αποδίδει και διαβεβαιώνει ότι θα εμβαθυνθεί, ώστε Ελλάδα και Κύπρος να εδραιωθούν ως ο ευρωπαϊκός πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι η Αθήνα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου.

Όπως είπε, ήταν κοινή θέση και στάση η επιδίωξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι τώρα η επανέναρξη και των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και παραμένει κοινή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτιμά τη συνεργασία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως μία από τις πιο αποδοτικές ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε Κύπριους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν σε αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Οι δηλώσεις του προβάλλονται από τις εφημερίδες ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή