H Βρετανία απειλεί την Oxfam με παύση χρηματοδότησης

H Βρετανία απειλεί την Oxfam με παύση χρηματοδότησης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία προειδοποίησε την Oxfam ότι μπορεί να χάσει την χρηματοδότηση από την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν παραδώσει όλες τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της σχετικά με το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αϊτή από στελέχη της ανθρωπιστικής οργάνωσης που καταπολεμά την φτώχεια. 

Η Γραμματέας Ανάπτυξης Πένι Μορντόντ δήλωσε στο BBC ότι θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Oxfam τη Δευτέρα και αν δεν παραδώσουν όλα όσα γνωρίζουν «τότε δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους ως συνεργάτης παροχής βοήθειας», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για αποτυχία της «ηθικής ηγεσίας» της ανθρωπιστικής οργάνωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εφημερίδα «The Times» είχε αποκάλυψει το σκάνδαλο της Oxfam στις αρχές του Φεβρουαρίου βάσει της οποίας στελέχη της ΜΚΟ είχαν προσλάβει ιερόδουλες με χρήματα της οργάνωσης κατά τη διάρκεια της αποστολής τους στην Αϊτή το 2010. Το βρετανικό δημοσίευμα κατηγορούσε μάλιστα την ηγεσία της ανθρωπιστικής οργάνωσης ότι συγκάλυψε την υπόθεση, κάτι που η τελευταία αρνείται.

Μάλιστα, η οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας διεξήγαγε εσωτερική έρευνα το 2011, η οποία έφερε στο φως «μια κουλτούρα ατιμωρησίας» μεταξύ των στελεχών της, ενώ δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν πράγματι κάποιες από τις ιερόδουλες ήταν ανήλικες ή όχι, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times. 

Η άρνηση της Oxfam να δώσει πλήρη στοιχεία σχετικά με την υπόθεση σε ρυθμιστικές αρχές και δωρητές έχουν προκαλέσει οργή στη Βρετανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή