Βολιβία: Οκτώ νεκροί και 40 τραυματίες μετά από έκρηξη αερίου στο καρναβάλι

Βολιβία: Οκτώ νεκροί και 40 τραυματίες μετά από έκρηξη αερίου στο καρναβάλι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια καρναβαλιού στη Βολιβία, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από φιάλη αερίου, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τρία παιδιά, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.  Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως η αιτία της έκρηξης ήταν λάδι που έκαψε μάνικα που συνδεόταν με τη φιάλη, προκαλώντας διαρροή αερίου. 

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά σε κεντρική οδό όπου διερχεται η κεντρική παρέλαση του καρναλιού της πόλης Ορούνο, περίπου 205 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λα Πας, όπου διοργανώνεται μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις καρναβαλιού στη χώρα.
 
Το δεκαήμερο φεστιβάλ για το καρναβάλι με 6.000 μουσικούς και εκατοντάδες χορευτές αναμενόταν να προσελκύσει πάνω από 400.000 επισκέπτες τόσο από την Βολιβία όσο και από το εξωτερικό, καθώς έχει ανακηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Εθνη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή