ΚΟΣΜΟΣ

Ντε Νίρο κατά Τραμπ: Σε «προσωρινή παραφροσύνη» οι ΗΠΑ, «επικίνδυνος ηγέτης» ο Τραμπ

AP

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο στόχαστρο έβαλε για ακόμη μια φορά την στάση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο διάσημος ηθοποιός και αστέρας του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε ομιλία του στην Σύνοδο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στο Ντουμπάι.

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής με τον γνωστό ηθοποιό να λέει στο ακροατήριο ότι έρχεται από μια χώρα που είναι «πίσω» και πάσχει από «προσωρινή παραφροσύνη». Το σχόλιό του έρχεται σε απάντηση των δηλώσεων του επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να είναι και κάτι καλό για την ανθρωπότητα.

«Μιλάω για τη δική μου χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν θέλουμε να πούμε ότι είμαστε μια «καθυστερημένη» χώρα, οπότε ας πούμε ότι υποφέρουμε από μια περίπτωση προσωρινής παραφροσύνης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Το ακροατήριο γέλασε επίσης όταν ο γνωστό ηθοποιός υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ «θα θεραπευτούν αναπόφευκτα όταν τελικά ψηφίσουν να εγκαταλείψει το αξίωμά του αυτός ο επικίνδυνος ηγέτης». 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ