Super League: Τέλος η κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Super League: Τέλος η κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος της Super League ισοδυναμεί η απόφαση της Forthnet (NOVA) να δηλώσει προς το Χρηματιστήριο ότι δεν θα ενδιαφερθεί περαιτέρω για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του πρωταθλήματος με τη μορφή της κεντρικής διαχείρισης, όπως συνέβαινε ως φέτος, αλλά πλέον θα διαπραγματευθεί απευθείας με τους συλλόγους των οποίων επιθυμεί να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους.

Πρόκειται για την επισφράγιση ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Oι σχέσεις της NOVA με τη Super League είχαν εισέλθει σε φάση βαθιάς κρίσης από το περασμένο καλοκαίρι. Από τη πλευρά της NOVA υπήρχε δυσφορία λόγω της άρνησης της Λίγκας να μειώσει τον αριθμό των ομάδων και να πάρει αποφάσεις που θα έκαναν το πρωτάθλημα ανταγωνιστικότερο, γι’ αυτό προχώρησε και σε μείωση του ποσού που είχε συμφωνηθεί για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της τρέχουσας σεζόν.

Οι δύο πλευρές έκαναν διαπραγματεύσεις και για τη νέα περίοδο, όμως το ποσό των 30 εκατομμυρίων που πρότεινε η NOVA για τα τηλεοπτικά όλων των ομάδων πλην ΠΑΟΚ, δεν έγινε δεκτή από τις ΠΑΕ του συνεταιρισμού και έτσι η NOVA αποφάσισε να αλλάξει πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή