Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους

Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αιτία που προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Antonov An-148 προσπαθούν να εντοπίσουν οι Ρώσοι ερευνητές. Το ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη την Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 6 μέλη του πληρώματος και οι 65 επιβάτες, ηλικίας 5 έως 79 ετών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Αποτιμάται ιδιαιτέρως θετικά το γεγονός πως χθες βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους, γεγονός που ίσως δώσει απαντήσεις για το τι προκάλεσε την πτώση.

Οι Ρώσοι ερευνητές απέκλεισαν εξ αρχής το ενδεχόμενο η συντριβή να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση. Ανεπισήμως, εξετάζεται το ενδεχόμενο η πτώση να προκλήθηκε από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τεχνική ανωμαλία ή ανθρώπινο παράγοντα. Η επιτροπή ερευνών της Ρωσίας δήλωσε πως το αεροσκάφος ήταν άθικτο, χωρίς να έχει εκδηλωθεί φωτιά πριν από τη συντριβή, ενώ η έκρηξη συνέβη τη στιγμή της πτώσης. Από την πλευρά τους, οι πιλότοι του An-148 δεν φαίνεται να είχαν αναφέρει πρόβλημα λειτουργίας πριν από την πτώση του αεροσκάφους, περίπου 40 χλμ. από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωση από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Ορσκ. Χθες, οι ομάδες έκτακτης διάσωσης όργωσαν ολόκληρη τη χιονισμένη περιοχή του δυστυχήματος έξω από τη Μόσχα στην προσπάθεια να εντοπίσουν τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Ο υπουργός Μεταφορών Μάξιμ Σοκόλοφ δήλωσε πως η έρευνα για τους επιβαίνοντες θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία Saratov Airlines, η οποία δήλωσε πως είχε υποβληθεί με επιτυχία στους απαραίτητους ελέγχους πριν από την πραγματοποίηση της πτήσης.

Η συντριβή του An-148 αναζωπυρώνει τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την ασφάλεια του μοντέλου, καθώς το 2011 ένα ακόμη αεροσκάφος ίδιου μοντέλου έπεσε στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή