Εισβολή «Ρουβίκωνα» στο ΕΒΕΑ, 20 προσαγωγές

Εισβολή «Ρουβίκωνα» στο ΕΒΕΑ, 20 προσαγωγές

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισβολή στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πραγματοποίησαν χθες μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Λίγο μετά τις 7 μ.μ. μπήκαν στο αμφιθέατρο του επιμελητηρίου στην Ακαδημίας 7 και διέκοψαν την ομιλία του κ. Τσακαλώτου, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν με σύνθημα «με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα επιτελεία».

Αμέσως μετά την «παρέμβασή» τους, τα μέλη της αναρχικής ομάδας προσήχθησαν από αστυνομικούς της ΥΜΕΤ που εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φύλαξης σε κοντινή απόσταση και πήραν εντολή να σπεύσουν στο σημείο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν και παρέμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ 20 μέλη της συλλογικότητας.

Σε κείμενο-προκήρυξη που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο τα μέλη της αναρχικής ομάδας επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενα μεταξύ άλλων ότι «βασικό μέλημα του κυβερνητικού επιτελείου του Τσίπρα όπως και των προκάτοχων του, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είναι η στήριξη του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του φυσικά στην πλάτη του κόσμου της εργασίας». Αιχμηρή ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Ν.Δ.: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να μην παρενοχλεί ο Ρουβίκωνας το κόμμα και της ευχόμαστε να συνειδητοποιήσει ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖA», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή