Κωνσταντίνος Καραμανλής: Δικαίως διεγράφη ο Ευ. Αντώναρος

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Δικαίως διεγράφη ο Ευ. Αντώναρος

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου της Θεσσαλονίκης περί αλλαγής των ονομάτων του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, αλλά και την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τις τάξεις της ΝΔ για προσωπικές επιθέσεις στον αντιπρόεδρο Αδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την υπόθεση Novartis σχολίασε ο βουλευτής Σερρών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ενδεικτικά για το φλέγον ζήτημα της διαγραφής του κ. Αντώναρου, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές του απόψεις. «Επειδή υπάρχει ένα πολιτικό κουτσομπολιό για το ποιος εκφράζει ποιον και αν αυτό έχει μια σημασία ή σημειολογία, όλο αυτό πρέπει να το διασαφηνίσουμε. Ο καθένας στη ζωή και στην πολιτική και στον δημόσιο λόγο εκφράζει τον εαυτό του», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν να λέμε οτι εκφράζει τον Καραμανλή ένας άνθρωπος που διετέλεσε κυβερνητικός του εκπρόσωπος πριν απο 9 χρόνια».

Παράλληλα, τόνισε ότι μια διαγραφή είναι πάντα μια λυπηρή διαδικασία, ειδικά σήμερα που το κόμμα πρέπει να είναι ενωμένο.

Για δηλώσεις του κ. Γ. Μπουτάρη και Σκοπιανό

«Νομίζω ότι είναι ένα ακόμη δείγμα υπερβολής του δημάρχου» και η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπουτάρης «μας έχει μπερδέψει καθώς ο ίδιος υποστήριζε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα των δημάρχων να κάνουν εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό  το μόνο που κάνει είναι εξωτερική πολιτική». «Με όλο τον σεβασμό, καλό θα ήταν ο κ. Μπουτάρης να ασχοληθεί με τα θέματα των δημοτών του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε τα περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Νίκος Γκάλης», «σουρρεαλιστικές και ακραίες δηλώσεις» που δεν υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Ο κ. Μπουτάρης «ήταν μάλλον αγουροξυπνημένος».

«Εξωτερική πολιτική κάνει η κυβέρνηση και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση με τον τρόπο που κάνει εξωτερική πολιτική δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρό είναι το συγκεκριμένο ζήτημα», υπογράμμισε.  Είναι σαφές κατά τον κ. Καραμανλή ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης «είναι στην ίδια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Σκοπιανού».

Ερωτηθείς, δε, για το αν αυτές οι δηλώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό όπλο από την άλλη πλευρά εναντίον της Ελλάδας, απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος», ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ «δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης και καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε». «Η κυβερνήση στο ζήτημα του Σκοπιανού έχει χάσει την μπάλα», είπε και σημείωσε ότι «επιθυμία της ΝΔ είναι να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι θεωρεί «εξαιρετικά δύσκολο αν δεν έχουν επιλυθεί όλα τα άλλα ζητήματα να ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία (στη Βουλή). Προυπόθεση να έχουμε συμφωνία είναι να κάνουν τα Σκόπια ένα βήμα πίσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή