Ο επόμενος μεγάλος Ελληνας επικοντιστής

Ο επόμενος μεγάλος Ελληνας επικοντιστής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Εμμανουήλ Καραλής τον αγώνα στο επί κοντώ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Ο 19χρονος με 5,78 μ. έκανε δικό του το παγκόσμιο ρεκόρ στους εφήβους και πήρε το «εισιτήριο» και για το Μπέρμιγχαμ. Πρωταγωνιστικός ήταν και ο ρόλος της Μαρίας Μπελιμπασάκη, που πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, τόσο στα 200 μ. (23.02) όσο και στα 400 μ. (52.28) και, φυσικά, θα μπει στο αεροπλάνο για το Μπέρμιγχαμ. Στο Παγκόσμιο της Μ. Βρετανίας δικαίωμα για να αγωνιστούν απέκτησαν ο Κώστας Δουβαλίδης, η Ραφαέλα Σπανουδάκη και η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Στην… τεράστια σκηνή του ΣΕΦ, ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου με το 5,78 βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων (5,77 του Κ. Φιλιππίδη) και, στη συνέχεια, θέλησε να κάνει δικό του και των ανδρών. Τοποθέτησε τον πήχυ στα 5,86, αλλά δεν τα κατάφερε. Με το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων κέρδισε και τον σεβασμό του Σεργκέι Μπούμπκα. Ο «τσάρος των αιθέρων» με ανάρτηση στο Twitter του ευχήθηκε ακόμη μεγαλύτερα ύψη.

• Με τη συμμετοχή 18 αθλητών και αθλητριών μας θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη (17/2) τα βαλκανικά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών. Ανάμεσά τους βρίσκονται πρωταθλητές μας που έχουν εξασφαλίσει τα όρια για το Μπέρμιγχαμ, αλλά και άλλοι που θέλουν να τα εξασφαλίσουν.

• Η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί σήμερα στη Λιεβέν (Γαλλία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή