Στις 27 Μαρτίου η τελετή ανακήρυξης του Ελληνα επιχειρηματία για το 2017

Στις 27 Μαρτίου η τελετή ανακήρυξης του Ελληνα επιχειρηματία για το 2017

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού της ΕΥ Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς – 2017».

Αναλυτικά, οι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017 είναι:

• Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας: Χρήστος Κριμίζης-Τσατσούλης, διευθύνων σύμβουλος της Alchimica.

• Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας: Ξενοφών Καντώνιας, πρόεδρος της Cosmos Aluminium, καθώς επίσης ο Ιωάννης Καντώνιας, αντιπρόεδρος, και ο Θεόδωρος Καντώνιας, διευθύνων σύμβουλος της Cosmos Aluminium.

• Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας: Καλλιόπη Ροδοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο).

• Καινοτόμος επιχειρηματίας: Δημήτριος Λακασάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Λακασάς Ν. – Π. Αρβανιτίδης – Olympia Electronics.

Οι επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στις επιμέρους κατηγορίες θα βραβευθούν και θα διεκδικήσουν τον τίτλο Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017, σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο EY World Entrepreneur Of The Year στο Μόντε Κάρλο, τον προσεχή Ιούνιο.

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΥ Ελλάδος στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, μέσα από τον θεσμό Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς». Οι επιχειρηματίες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν φέτος είναι οι επιχειρηματίες εκείνοι που με το καινοτόμο πνεύμα τους, καθώς και το πάθος τους για δημιουργία και εξέλιξη, βοηθούν τη χώρα μας να επιστρέψει σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι οι επιχειρηματίες εκείνοι που ξεπερνούν τα κάθε είδους εμπόδια και που κατανοούν τις αλλαγές που επιβάλλουν η τεχνολογία και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Μετασχηματίζουν και θωρακίζουν με αρχές ισχυρής εταιρικής διακυβέρνησης τις επιχειρήσεις τους, αντιλαμβάνονται την ανάγκη για εξωστρέφεια και δημιουργούν βιώσιμες θέσεις εργασίας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους νικητές εκ μέρους της ΕΥ και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της Ελλάδος να γυρίσει σελίδα».

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, που διακρίθηκαν για το επιχειρηματικό τους πνεύμα, τον στρατηγικό προσανατολισμό, την καινοτομία και τον κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους, επελέγησαν από την ανεξάρτητη εννεαμελή κριτική επιτροπή, υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Chipita.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή