Φρουζής: Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ουδέποτε σκέφτηκα να διαφύγω στο εξωτερικό

Φρουζής: Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ουδέποτε σκέφτηκα να διαφύγω στο εξωτερικό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοπροσώπως προσήλθε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Kωνσταντίνος Φρουζής, ζητώντας να διατηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί καθώς όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του, δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα.

Ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον κ. Φρουζή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία στην υπόθεση της πολυεθνικής εταιρίας καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κατονομάσει τον Φρουζή ως το κεντρικό πρόσωπο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς για να εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού.

Φρουζής: Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ουδέποτε σκέφτηκα να διαφύγω στο εξωτερικό-1

Κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ένας εκ των συνηγόρων του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, ο κ. Σπύρος Παναγόπουλος δήλωσε σε δημοσιογράφους τα εξής: «Ο κ. Φρουζής εμφανίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου των Πλημμελειοδικών και ζήτησε την επικύρωση της εισαγγελικής διατάξεως που του απαγόρευε την έξοδο από την χώρα».  Αυτό το έπραξε «προς διάλυση κάθε υπόνοιας ότι έχει την πρόθεση να αποχωρήσει και να διαφύγει στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος, με τον κ. Μιχάλη Φαράντο – επίσης συνήγορο του κ. Φρουζή –  να κάνει λόγο για αβάσιμες διαδόσεις των τελευταίων ημερών περί δήθεν αναχώρησής του στο εξωτερικό.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την δικογραφία. «Δεν έχουμε διαβάσει κανένα στοιχείο για την δικογραφία, ότι γνωρίζουμε οφείλεται σε διαρροές», σημείωσε. «Από την στιγμή που δεν έχουμε επίσημη γνώση της δικογραφίας, επί της ουσίας της υπόθεσης δεν μπορεί να γίνει καμία δήλωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαράντος.

Ερωτηθείς για μια πρώτη τοποθέτηση επί της κατηγορίας, ο κ. Παναγόπουλος σχολίασε: «Καμία τοποθέτηση επί της κατηγορίας. Ο κ. Φρουζής αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν συνιστά μια στερεότυπη άρνηση, η οποία χρησιμοποιείται από όλους τους κατηγορουμένους εν είδει μανιέρας εκφραστικής: "αρνούμαι την κατηγορία και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη", αλλά γιατί εκφράζει την πραγματικότητα».

Υπόμνημα Φρουζή: Τί υποστήριξε ενώπιον του Συμβουλίου

«Δηλώνω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται χωρίς να είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να αντικρούσω ένα προς ένα τα στοιχεία που με αφορούν καθόσον δεν έχω λάβει γνώση της δικογραφίας. Δηλώνω ότι ουδέποτε διανοήθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η διαφυγή μου στο εξωτερικό όχι μόνον θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής αλλά συγχρόνως θα μου στερούσε τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να συνδράμω τη δικαιοσύνη στο έργο της για ανεύρεση της αλήθειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή