80 χρoνια πριν… 13-II-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΣΛΟΥΣ: Παρίσιοι, 12.- Κατάπληξιν προεκάλεσεν ενταύθα η όλως απροόπτως γενομένη συνάντησις του κ. Χίτλερ μετά του Αυστριακού καγκελλαρίου κ. Σούσνινγκ εις την διαμονήν του πρώτου εις Ομπερσάλτσμπουργκ παρά τω Μπερχτεσγκάντεν (φωτογραφία). Κατά τα εκ Βερολίνου τηλεγραφήματα ο Αυστριακός καγκελλάριος κ. Σούσνινγκ μετά του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Σμιτ έφθασαν εκεί προσκληθέντες υπό του κ. Χίτλερ. […] Η συνομιλία εις την οποίαν παρίστατο ο φον Ρίμπεντροπ και ο εν Βιέννη Γερμανός πρεσβευτής φον Πάπεν διήρκεσε επί 2½ ώρας. […] Περί της συναντήσεως και των θεμάτων τα οποία θα συνεζητούντο –τονίζεται εν Βερολίνω– ήτο απολύτως ενήμερος και ο κ. Μουσσολίνι. […] Κατά τας ιταλικάς απόψεις η Αυστρία απέβη ο ενωτικός κρίκος μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, ως αποτελούσα εν εκ των τμημάτων του Αξονος.

ΡΕΝΑ ΝΤΟΡ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Αρραβών μετ’ εμποδίων». Από αύριον εις τους κινηματογράφους Κρόνος και Αττικόν.

Γ. ΜΟΥΛΛΑΣ: Σήμερον το απόγευμα θα δοθή εις τα «Ολύμπια» ο «Φάουστ» με πρώτην εμφάνισιν του εκλεκτού μας βαθυφώνου κ. Γ. Μουλλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή