Το Κονκλάβιο (13/02/18)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομικίστικος οίστρος  

Διαδικαστικός οίστρος χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ… Οπως το έθεσε πηγή μου, οι ομιλητές που ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα απλώς ανέλυσαν με «νομικίστικη» γλώσσα αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της Βουλής ανέλυσε τις επιλογές που είναι η εξής μία: προανακριτική, εκτός αν προηγουμένως –μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δηλαδή, ημέρα κατά την οποία τοποθέτησε ο Βούτσης τη σχετική συζήτηση– υπάρξει πρωτοβουλία για συλλογή 30 υπογραφών για τη σύσταση γνωμοδοτικού συμβουλίου. Αυτό θα μπορούσε να ερευνήσει τον φάκελο και κυρίως τα στοιχεία και το βάσιμο των κατηγοριών ως αντιπρόταση στην Προανακριτική. Αλλά, όπως το έθεσε ο Βούτσης, «δεν έχει ανιχνευθεί τέτοια πρόθεση από τα κόμματα». Μίλησαν ακόμη οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Σταύρος Κοντονής, Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης.

«Δεν έχουμε υπόπτους» 

Μένω στον Κοντονή, καθώς πληροφορούμαι ότι είπε κάτι του τύπου «δεν έχουμε καν υπόπτους» και ότι όλα είναι ανοικτά, προκειμένου να τα εξετάσει η Προανακριτική ή η Δικαιοσύνη, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, ο φάκελος θα αναπεμφθεί εκεί. Αυτόπτης μάρτυρας διαπίστωσε «μετρημένο» και «νομικά προσεγμένο» λόγο. Λογικό. Oταν έχεις καεί (λέγε με δηλώσεις Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έξω απ’ το Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα), φυσάς και το γιαούρτι… Αυτό δεν αφορά βέβαια τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος πληροφορούμαι ότι έσπευσε να αναφερθεί σε στοιχεία για το κόστος «πολλών δισ.» που είχε η Novartis για το ελληνικό Δημόσιο. Κατά τα λοιπά, έδωσε τη θέση του και τον λόγο στον Νίκο Κοτζιά για να ενημερώσει για το Σκοπιανό. Σπάνια στιγμή πολιτικής αβρότητας από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Χωρίς αντιπροέδρους

Συνωστισμός στη χθεσινή κοπή της πίτας του… ομίλου ενεργών πολιτών «Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά» του Γιώργου Πατούλη. Σημειώνω ότι έλαμψε διά της απουσίας του ο Αδωνις Γεωργιάδης. Το υπογραμμίζω επειδή μόλις πριν από μία εβδομάδα, στην κοπή της δικής του πίτας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σχεδόν έδωσε το χρίσμα για την Αθήνα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ψέγοντας την απουσία του Γιώργου Καμίνη από το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό και επαινώντας τον Πατούλη για την παρουσία του – προάγγελος γι’ αυτά που αξίζει η Αθήνα… Παρών, πάντως, δεν ήταν ούτε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σημειώνω ότι κόβει τη δική του πολιτική πίτα την Τετάρτη. Θα μπορούσα να συμπεράνω ότι υπήρξε γραμμή να μην παραστούν οι αντιπρόεδροι, ώστε ο Πατούλης να μην εκλάβει την παρουσία τους ως χρίσμα. Πάντως, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Δένδιας, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βασίλης Οικονόμου, Θόδωρος Φορτσάκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και άλλοι.

Τα παιδία παίζει

Συνωστισμός την περασμένη Κυριακή και στην Αθηναΐδα, για τη σύναξη της ΜΕΣΥΑ (της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων) του Ποταμιού. Για την ακρίβεια, συνωστισμός με όρους Ποταμιού, καθώς έδωσαν το «παρών» κάτι παραπάνω από 400 άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα (σας διαβεβαιώνω ότι δεν τους πλήρωσαν – αντιθέτως, πλήρωσαν μόνοι τους τα έξοδα για να βρίσκονται εκεί). Κατά τα λοιπά, επειδή το Ποτάμι είναι το Ποτάμι, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά απ’ αυτή την αυθεντική κομματική εκδήλωση. Αυτά βρήκαν τον Σταύρο Θεοδωράκη στα παρασκήνια να ξεσκονίζει τις σημειώσεις του λίγο πριν βγει να μιλήσει. Να διευκρινίσω εδώ, για να μην παρεξηγηθώ, ότι τα παιδιά βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν παιδικό θέατρο και όχι τον Σταύρο. Δεν ευθύνομαι για τους όποιους συνειρμούς.

Ζήσε Μάη μου…

Το μεταφέρω με καθυστέρηση, καθώς θεωρώ ότι έχει την αξία του, επειδή έχω βάσιμες υποψίες ότι εκστομίστηκε απλώς για να «χρυσώσει» το χάπι της Φώφης Γεννηματά για το επιθετικό φλερτ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς τον Αλέξη Τσίπρα. Καίγονται να τον εντάξουν στην ομάδα και δεν το κρύβουν. Εξ ου και μάλλον για «ξεκάρφωμα» ο Πιερ Μοσκοβισί υποσχέθηκε, τις προάλλες, στη Φώφη ότι θα προσπαθήσει να ξανάρθει στην Αθήνα για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Μέχρι τότε, ποιος ζει ποιος πεθαίνει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή