Ποτάμι: Να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές η Άγκυρα

Ποτάμι: Να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές η Άγκυρα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές καλεί το Ποτάμι την Άγκυρα σχολιάζοντας τη νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια.

«Επικίνδυνη κλιμάκωση προοιωνίζεται η πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων. Οι εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και ακτοφυλακής δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια πληρωμάτων και σκαφών αλλά και την ειρήνη στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου» αναφέρει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η ψύχραιμη στάση της ελληνικής πλευράς απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή προκλητικότητα της Τουρκίας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη σοβαρότητα με την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χειρίζονται ακραίες συμπεριφορές της γειτονικής χώρας, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες αστάθειας και ανασφάλειας στην περιοχή, όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου».

«Για πολλοστή φορά καλούμε την Άγκυρα να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις εθνικιστικές πρακτικές, που τίποτε δεν αποκλείει να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις για την περιοχή και όχι μόνο» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή