Μπήκαν στη μάχη των Χειμερινών οι Ελληνες

Μπήκαν στη μάχη των Χειμερινών οι Ελληνες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν τη ζωή των πρωταθλητών συνεχίζονται στη Νότια Κορέα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Χθες αγωνίστηκε ο πρώτος Ελληνας αθλητής. Ο Απόστολος Αγγέλης πλασαρίστηκε 74ος στο σπριντ και σήμερα, καιρού επιτρέποντος, αναμένεται να βρεθεί στις πίστες και η Σοφία Ράλλη, στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης.

Ο Απόστολος Αγγέλης πήρε μέρος σε ένα πρωτόγνωρο, γι’ αυτόν, αγώνισμα, στο σπριντ κλασικής τεχνικής, με στόχο να προσαρμοστεί στις συνθήκες για να βρεθεί στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στα 15 χλμ., το οποίο είναι το βασικό του αγώνισμα. Ηρθε 74ος σε 80 αθλητές (3.47.10) με τους 30 πρώτους να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό. Πρώτος ήταν ο Ριστομάτι Χάκολα από τη Φινλανδία με 3:08.54.

«Είναι ένα αγώνισμα στο οποίο δεν έχω συμμετοχές και δεν το γνωρίζω. Πήραμε την απόφαση να το δοκιμάσω και νιώθω χαρούμενος γιατί βρέθηκα στους κορυφαίους του αγωνίσματος. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου», δήλωσε ο πρωταθλητής, και ο τεχνικός σύμβουλος Τίμος Τσουρέκας συμπλήρωσε: «Ο Τόλης πήγε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και πέρασε σημαντικούς αθλητές με διεθνή βαθμολογία στο αγώνισμα».

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η τεχνική κατάβαση στο αλπικό σκι όπου μετέχει η Σοφία Ράλλη. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστό εάν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί το αγώνισμα.

Η διοργάνωση της Πγιονγκτσάνγκ είχε και το πρώτο θετικό κρούσμα σε απαγορευμένες ουσίες. Ο Ιάπωνας Κέι Σάιτο υπεβλήθη σε έλεγχο ντόπινγκ όταν έφτασε στο Ολυμπιακό Χωριό, το δείγμα του ήταν θετικό και αποκλείστηκε. Θα αγωνιζόταν στη σκυταλοδρομία 5 χλμ. και η ιαπωνική ομάδα βρήκε αντικαταστάτη του.

Εντυπωσιακή ήταν η γερμανική μονομαχία στο λουτζ γυναικών. Η Νάταλι Γκάισενμπεργκερ και η Νταγιάνα Αϊτμπέργκερ διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο με νικήτρια την πρώτη, η οποία ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε χρόνο 3.05.232, έφτασε τα τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (τρία χρυσά) και άφησε δεύτερη τη συμπατριώτισσά της με 3.05.559. Τρίτη ήρθε η Αλεξ Κάουτς από τον Καναδά (3.05.644).

Στα 1.500 μ. πατινάζ ταχύτητας, υπήρξε ολλανδική μονομαχία. Ο Κγέλντ Νέις κατέκτησε το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο. Με χρόνο 1.44.01, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 άφησε στη δεύτερη θέση τον επίσης Ολλανδό Πάτρικ Ρουστ (1.44.86). Σε αυτό το αγώνισμα ο τρίτος αποθεώθηκε περισσότερο από τον πρώτο καθώς ήταν από τη διοργανώτρια χώρα. Ο Μιν Σέοκ Κιμ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1.44.93 και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. Στη λίστα των μεταλλίων μέχρι χθες πρώτη ήταν η Γερμανία με πέντε χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα, ακολουθούσε η Ολλανδία με τέσσερα χρυσά, ισάριθμα ασημένια και δύο χάλκινα, τρίτη η Νορβηγία (3-5-3), τέταρτος ο Καναδάς (3-4-3) και στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ (3-1-2). Η ομάδα των Ρώσων είναι 11η (0-1-4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή