Κόσμος βγαίνει, κόσμος μπαίνει στον Λευκό Οίκο

Κόσμος βγαίνει, κόσμος μπαίνει στον Λευκό Οίκο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις ένα χρόνο μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τραμπ, το 34% των μελών της έχει ήδη αντικατασταθεί. Το ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό –τριπλάσιο από εκείνο της εποχής Ομπάμα και διπλάσιο από το αντίστοιχο της διοίκησης Ρέιγκαν– αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τα μεταπολεμικά δεδομένα των ΗΠΑ και προδίδει τις έντονες αρρυθμίες που ταλαιπωρούν την τωρινή αμερικανική κυβέρνηση.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ των New York Times, στον απόηχο της υπόθεσης Ρομπ Πόρτερ, του υπεύθυνου προσωπικού του Λευκού Οίκου, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, καθώς κατηγορείται ότι άσκησε φραστική και σωματική βία στις δύο πρώην συζύγους του. Ηδη, ο κ. Τραμπ συνεργάζεται με τον δεύτερο εκπρόσωπο Τύπου, τον δεύτερο σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και τον τρίτο αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας από τη στιγμή που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα. Στον χρόνο που πέρασε, πέντε διαφορετικοί άνθρωποι άσκησαν καθήκοντα υπευθύνου Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

«Ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες ξοδεύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους διαλογιζόμενοι πώς μπορούν να παραιτηθούν χωρίς να εμφανισθούν αχάριστοι και χωρίς να προκαλέσουν έναν ευερέθιστο πρόεδρο», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει: «Αλλοι, σαν τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, επιμένουν να αγνοούν τα μάλλον σαφή σημάδια ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στον Λευκό Οίκο».

Υπό δυσμένεια φαίνεται ότι βρίσκεται και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εκδηλώσει τη δυσφορία του για τις επιδόσεις του κ. Κέλι, ο οποίος χρεώθηκε και τον μη αποτελεσματικό χειρισμό της υπόθεσης Πόρτερ. Σχετικά με τον τελευταίο, ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου ABC News υποστηρίζει ότι ο παραιτηθείς υπεύθυνος προσωπικού του Λευκού Οίκου είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τις καταγγελίες των δύο πρώην συζύγων του για βιαιοπραγίες εις βάρος τους, με ουδόλως πειστικά επιχειρήματα. Ωστόσο, ο Κέλι χρειάστηκε 12 ολόκληρες ώρες από τη δημοσίευση φωτογραφιών, που εμφάνιζαν πρώην σύζυγο του Πόρτερ με μελανιασμένο μάτι, προτού καταδικάσει τον υφιστάμενό του, γεγονός που εξέθεσε τον Λευκό Οίκο και τους Ρεπουμπλικανούς στην κοινή γνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή