Γιλντιρίμ: Το Αιγαίο θα έπρεπε να είναι «θάλασσα φιλίας»

Γιλντιρίμ: Το Αιγαίο θα έπρεπε να είναι «θάλασσα φιλίας»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγκυρα έχει εκφράσει ρητά προς την Αθήνα τη θέση ότι η αποχή από εντάσεις είναι ο καλύτερος δρόμος για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον απόηχο της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή και το χθεσινό περιστατικό στα Ιμια.

Το Αιγαίο θα πρέπει να είναι «θάλασσα φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ακόμη ο Γιλντιρίμ, ο οποίος χθες είχε επικοινωνία με τον Ελληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα. Οπως είπε, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αποκλιμακώσουν την ένταση και να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών.

«Πρόσφατα υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις σχετικά με τα Ιμια, στις οποίες απαντήσαμε», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο, τόνισε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών «θα συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή