Μπάσκετ: Kαι τώρα τελικός για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Kαι τώρα τελικός για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τη σκέψη και το βλέμμα τους προς τον τελικό Κυπέλλου, το ερχόμενο Σάββατο στο Ηράκλειο, για τη διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου στη φετινή περίοδο, ο Ολυμπιακός στα Τρίκαλα και η ΑΕΚ στο Ρέθυμνο έπραξαν το καθήκον τους για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ εύκολη αποστολή (98-73) κόντρα στην ομάδα των Τρικάλων, που βρίσκεται σε πλήρη… αποσύνθεση, και η Ενωση, με πρωταγωνιστή τον Μάνι Χάρις και τον νεοαποκτηθέντα Πάντερ να δίνει θετικό δείγμα γραφής στο ντεμπούτο του, επικράτησε της κρητικής ομάδας με 90-95.

Η παρουσία μόλις επτά παικτών των Τρικάλων στο χθεσινό παιχνίδι αποκαλύπτει την οικονομική σαθρότητα του επαγγελματικού πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, που φέρει καίρια ευθύνη για το γεγονός ότι, πλην της θεσσαλικής ομάδας, τρεις ακόμη ΚΑΕ εκπέμπουν σήμα κινδύνου το τελευταίο τετράμηνο και δεν υπάρχει καμία θεσμική παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής. Μπορεί τα Τρίκαλα να έχουν πάρει ήδη την… άγουσα για την Α2 κατηγορία, ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Α1, αλλά η πιθανότατη απόσυρσή τους από τις δέκα εναπομείνασες αγωνιστικές θα προκαλέσει αλλοίωση πρωταθλήματος για τις 13 άλλες ομάδες. Καίρια ευθύνη φέρει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την επανεξέταση των μετοχολογίων των ΚΑΕ που βρίσκονται υπό οικονομική κατάρρευση και κατά συνέπεια αγωνιστική, με την πιθανή κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών τους. Η πρόσφατη διοργάνωση του All Star στη Πάτρα ήταν η λαμπερή «βιτρίνα» ενός ετοιμόρροπου υπόβαθρου στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Για τον Ολυμπιακό, ο αγώνας προετοιμασίας για τον τελικό Κυπέλλου ήταν χαμηλότερου ανταγωνισμού και από το «διπλό» της δικής του προπόνησης…

ΤΡΙΚΑΛΑ: Λούντζης 7, Σλαφτσάκης 7 (1), Σκουλούδης 3, Τάταρης 6 (2), Φιλντς 17, Τέιμς 21 (1), Τζόουνς 12 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης 3, Μιλουτίνοφ 20, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 17 (1), Μάντζαρης 3 (1), Μακ Λιν 8, Παπαπέτρου 16 (1), Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον 11 (1).

Στο Ρέθυμνο, οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΚ, που προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (88-76), μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά απέφυγε την ήττα του περυσινού πρωταθλήματος στην ίδια έδρα.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Γκούντγουιν 19, Μούντι 25 (4), Λι 7, Γιαννόπουλος 15 (4), Αρμστεντ 8, Ντάνιελς 2, Κώττας, Χριστοδούλου 5 (1), Στεφανίδης 1, Μόρισον 8 (2).

ΑΕΚ: Τζέιμς 7, Γκριν 10 (1), Χάρις 23 (2), Ατιτς, Χάντερ 13, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος 3, Μαυροειδής 18, Καββαδάς 3, Πάντερ 10 (1).

Στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής θα παίξουν Αρης – Λαύριο (18.00, ΕΡΤ1), Προμηθέας – Πανιώνιος (18.00, ΕΡΤ1), Κολοσσός – Κόροιβος (18.00, ΕΡΤ1), ΠΑΟ – ΓΣΛ Φάρος (17.00, Cosmote4), Κύμη – ΠΑΟΚ (18.15).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή