Μπάσκετ: Επιστροφή Τζέιμς στην Ελλάδα και στον ΠΑΟ

Μπάσκετ: Επιστροφή Τζέιμς στην Ελλάδα και στον ΠΑΟ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επέστρεψα για να… τελειώσω τη δουλειά με τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος είναι το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας που πάντα υποστήριζα σε αυτούς τους επτά μήνες που έλειπα από την Ελλάδα». Η επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός, και έχει «εκτοξεύσει» τον ενθουσιασμό των «πράσινων» φιλάθλων τόσο για τη μάχη του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα, όσο και για τις ελπίδες που έχει για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

«Μιλήσαμε με τους συμπαίκτες μου, μιλούσαμε και μέσα στη σεζόν. Ο Νικ μου έλεγε εδώ και καιρό να γυρίσω. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ηταν ωραία στο ΝΒΑ, ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία που ολοκληρώθηκε τώρα. Μου έλειψαν πολλά εδώ. Νιώθω ωραία, ακόμα και ο αδελφός μου λέει ότι γυρίσαμε σπίτι», υπογράμμισε ο Αμερικανός παίκτης που πήγε στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε την προπόνηση μετά το πολύωρο ταξίδι του.

• Επίθεση στην ΚΕΔ/ΕΟΚ εξαπέλυσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατηγορώντας την επιτροπή διαιτησίας με ανακοίνωσή της για παραβατική συμπεριφορά στο θέμα του ορισμού των 4 διαιτητών που δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΑΔ. Η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ δημοσιοποίησε και το αίτημα παρέμβασης που έχει ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για το ίδιο θέμα, αν και δεν μπορεί θεσμικά να γίνει παρέμβαση της Πολιτείας σε εσωτερικά θέματα κάθε ομοσπονδίας.

«Η ΚΕΔ αποφάσισε καταχρηστικά τον “εξοστρακισμό” δύο εξ αυτών των διαιτητών σε αγώνες της Α2, ενώ τους απέκλεισαν από τον επικείμενο τελικό Κυπέλλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ αναμένεται να απαντήσει στον Ολυμπιακό, επίσης, με ανακοίνωση, ενώ θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό, ώστε να αποδείξει στο διοικητικό εφετείο ότι το ΑΣΕΑΔ ήταν αναρμόδιο να εκδικάσει την προσφυγή των 4 διαιτητών, καταθέτοντας προγενέστερη απόφαση του συμβουλίου επίλυσης αθλητικών διαφορών που παραδεχόταν ότι οι αποφάσεις της ΚΕΔ είναι αμετάβλητες.

• Στη Χαλκίδα και στο κλειστό γήπεδο της Κανήθου θα συνεχίσει σήμερα (17.00, ΕΡΤ2) την προσπάθεια πρόκρισής της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, η Εθνική Γυναικών και η τρίτη νίκη είναι «μονόδρομος» μετά την πρώτη ήττα που γνώρισε για την 3η αγωνιστική των προκριματικών στο Ισραήλ (65-63), το προηγούμενο Σάββατο.

• Τους αντιπάλους της στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα μάθουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ από τη σημερινή κλήρωση της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία. Οι δύο «Δικέφαλοι» βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ (μαζί με τη Ναντέρ και τη Ζιελόνα Γκόρα), σύμφωνα με την κατάταξη που είχαν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Οι αντίπαλοί τους στα άλλα γκρουπ είναι: Μονακό, Μπάνβιτ, Μπεσίκτας, Νίμπουργκ, Ολντενμπουργκ, Τενερίφη, Μπαιρόιτ, Λούντβισμπουργκ, Νεπτούνας, Καρσίγιακα, Στρασμπούρ, και Μούρθια.

Η φάση των «16» θα διεξαχθεί στις 6-7 και στις 13-14 Mαρτίου, ενώ τα προημιτελικά έχουν προγραμματισθεί για τις 27-28 Μαρτίου και 3-4 Aπριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή