Φραγκούλης Φράγκος: Το ΥΠΕΞ πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία

Φραγκούλης Φράγκος: Το ΥΠΕΞ πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε στα Ιμια ήταν προσχεδιασμένο από την πλευρά της Τουρκίας, εξέφρασε ο απόστρατος στρατηγός, Φραγκούλης Φράγκος.

«Τα γεγονότα στα Ιμια δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από αυτά που συμβαίνουν στα νότια σύνορα της Τουρκίας στο Αφρίν. Εκεί που η  Τουρκία νόμιζε ότι θα κάνει έναν περίπατο έχει βρει τεράστιες δυσκολίες. Όσον αφορά στην εσωτερική της κατάσταση βρίσκεται σε μια τεράστια περιδίνηση όπου και η αντιπολίτευση και από την άλλη το κόμμα του Ερντογάν προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις δημιουργώντας εκ του ασφαλούς ένα επεισόδιο το οποίο έχουν προσχεδιάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Η προσπάθεια εμβολισμού του πλοίου του Λιμενικού δεν ήταν τίποτα άλλο από το να αποσπάσει την προσοχή της τουρκικής κοινής γνώμης από τη μεγάλη αιματοχυσία που συμβαίνει στο Αφρίν».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη διπλωματική θέση διότι ο υπουργός Εξωτερικών περί άλλων τυρβάζει εκτός Ελλάδος, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ουσιαστικά παλεύει μόνο του να τα καλύψει και έτσι έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο μας δημιουργεί και πάλι ένα προηγούμενο».

«Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί σε αυτό που οι Τούρκοι προσπαθούν να κάνουν να κερδίσουν δηλαδή εντυπώσεις έστω και με ένα μικρής έκτασης θερμό επεισόδιο. Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία» υπογράμμισε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και συνέχισε:

«Δεν μου αρκεί η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών ότι προχωρούμε σε συνομιλίες για να αποκλιμακώσουμε την ένταση, ούτε το τηλεφώνημα του κ. Γιλντιρίμ  κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Τσίπρας όφειλε να του πει ότι γίνεται παραβίαση των εθνικών μας συνόρων, των θαλασσίων ναυτικών συνόρων της χώρας. Θα πρέπει να τους πάμε κατευθείαν στον ΟΗΕ, όχι μόνο στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και να πούμε ότι πέραν του casus belli αυτοί εξακολουθητικά εκβιάζουν και παραβιάζουν συνθήκες και συμμαχίες και να τους εγκαλέσουμε πλέον στη διεθνή κοινότητα και να πάμε να ενημερώσουμε όλες τις πρεσβείες».

«Πρέπει να ξεμπροστιαστεί ο «σουλτάνος» της Τουρκίας για την επιθετικότητα με την οποία εμφανίζεται και επιπλέον το ΝΑΤΟ να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο ή τον Πόντιο Πιλάτο», κατέληξε. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή