Τριακόσιες ώρες γεμάτες Ιστορία

Τριακόσιες ώρες γεμάτες Ιστορία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 40 νέες σειρές ντοκιμαντέρ και ταινίες (18 πρωτότυπες παραγωγές και 23 συμπαραγωγές), νέες συνεργασίες με καταξιωμένους παραγωγούς ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάνω από 300 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένου στην Ιστορία, στη λαογραφία, στις τέχνες, στη γαστρονομία, σε διακεκριμένες προσωπικότητες, στην ακαδημαϊκή γνώση, στην ελληνική γλώσσα και στη φιλοσοφία, αλλά και –από σήμερα 14 Φεβρουαρίου– εικόνα υψηλής ευκρίνειας με αναβάθμιση του σήματος σε high definition φέρνει το 2018 στο Cosmote History.

Το κανάλι ντοκιμαντέρ της Cosmote TV συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, καταφέρνοντας να είναι το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ μεταξύ των 525.000 συνδρομητών της. Υπήρξε «παιδί» και προσωπικό στοίχημα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος εμφανίστηκε συγκινημένος, υπερήφανος και δικαιωμένος στην επετειακή εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μέγαρο ΟΤΕ. «Το Cosmote History είναι η παρακαταθήκη του ομίλου ΟΤΕ στα παιδιά μας», τόνισε και θυμήθηκε ότι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια κάλεσε τους συνεργάτες του και τους είπε ότι «θα ήθελα να μας θυμούνται όταν φύγουμε από τον ΟΤΕ για τη βοήθεια και την ελπίδα που δώσαμε στους νέους ανθρώπους, ώστε να μη χάνουν την ελπίδα τους, δείχνοντάς τους την ιστορία και τον πολιτισμό μας και προβάλλοντας παραδείγματα Ελλήνων που, παρά τις αντιξοότητες, έχουν καταφέρει να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο. Το Cosmote History ξεκίνησε να λειτουργεί ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία».

Ο όμιλος ΟΤΕ έχει μέχρι στιγμής επενδύσει περί τα 10 εκατ. ευρώ για το Cosmote History – εκ των 250 εκατ. που έχει απαιτήσει η υλοποίηση της Cosmote TV συνολικά. Υπήρξε ένα δύσκολο εγχείρημα, μια μεγάλη επένδυση τόσο σε χρήματα όσο και σε ώρες δουλειάς, αλλά πεποίθηση όλων των στελεχών του ομίλου είναι ότι άξιζε τον κόπο. Τα τελευταία δύο χρόνια προβλήθηκαν 6.000 ώρες προγράμματος –το 80% του οποίου έχει τη σφραγίδα Ελλήνων παραγωγών– αφιερωμένου στην ελληνική ιστορία και στον πολιτισμό, υλοποιήθηκαν 24 παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ, που μεταφράζονται σε περισσότερες από 120 ώρες πρωτότυπου προγράμματος, εξασφαλίστηκαν πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων δημιουργών, διασώθηκαν και προβλήθηκαν σπάνια αρχεία και ταινίες μεγάλης ιστορικής αξίας και αποκτήθηκαν δικαιώματα για διεθνείς παραγωγές με θέμα την Ελλάδα από ξένα δίκτυα.

Αγιον Ορος και σχολεία

Την καινούργια χρονιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, μια σειρά ντοκιμαντέρ για το Αγιον Ορος, η οποία θα καταγράφει το εξαιρετικά σύνθετο έργο της ψηφιοποίησης των θησαυρών της αθωνικής πολιτείας που έχει αναλάβει ο όμιλος ΟΤΕ, η εκπομπή «Οι θρύλοι των γηπέδων», για τους παλαίμαχους Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και «Η κουζίνα του Θεού», με αντικείμενο τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα και με γυρίσματα σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες. Τέλος, στα επόμενα σχέδια του ομίλου είναι να διαθέσει το πρόγραμμα του Cosmote History στα ελληνικά σχολεία για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή