Εικαστικά στον κόσμο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάχυση έργων του Λεονάρντο

Το 2019 συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι και με αφορμή την επέτειο, το Royal Collection Trust (η βασιλική συλλογή στο Ηνωμένο Βασίλειο) ανακοίνωσε πως θα εκθέσει 144 από τα καλύτερα σχέδια του μεγάλου δημιουργού από τις συλλογές της σε 12 μουσεία της χώρας ταυτόχρονα. Αυτή η σπάνια διάχυση υψηλής τέχνης με κοινό άξονα θα είναι ένα εθνικής εμβέλειας γεγονός υπό τον τίτλο «Λεονάρντο ντα Βίντσι: μία ζωή σε σχέδια», με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τον ευρύτατο και πολύπλοκο κόσμο του Λεονάρντο την ίδια χρονική περίοδο. Ηδη έχουν ανακοινωθεί τα συνεργαζόμενα μουσεία σε πολλές πόλεις από το Σαουθάμπτον ώς τη Γλασκώβη. Τον Μάιο του 2019, με το πέρας των εκθέσεων, όλα τα έργα θα συγκεντρωθούν σε μία μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο.

Η Γερμανία και η Αυστρία το ’30

Μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη και τα κινήματα της Κεντρικής Ευρώπης από τα τέλη του 19ου αιώνα ώς τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Neue Galerie της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για τη νέα της έκθεση. Με θέμα «Πριν από την πτώση: Η τέχνη στη Γερμανία και την Αυστρία κατά τη δεκαετία του ’30», η έκθεση παρουσιάζει πάνω από 150 έργα και εστιάζει σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, πολιτικής αποσύνθεσης και κοινωνικού χάους. Θα εγκαινιαστεί στις 8 Μαρτίου και συμπληρώνει μια τριλογία σε βάθος λίγων χρόνων με εκθέσεις γύρω από κοινό πολιτικό προβληματισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή