Κούλογλου: Η ΝΔ από το καλοκαίρι του 2017 άσκησε πιέσεις σε ανθρώπους που ερευνούσαν την υπόθεση Novartis

Κούλογλου: Η ΝΔ από το καλοκαίρι του 2017 άσκησε πιέσεις σε ανθρώπους που ερευνούσαν την υπόθεση Novartis

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πιέσει τους ανθρώπους που ερευνούσαν την υπόθεση της Novartis στην Ελλάδα, να σταματήσουν τις έρευνες ή να περιορίσουν τις έρευνες σε σημείο που να μη θίξουν τη Νέα Δημοκρατία -και αυτό σε ανύποπτο χρόνο, όχι τώρα τελευταία» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» σημείωσε ότι «έχουν ασκηθεί πιέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό, μιλάω για το καλοκαίρι του 2017, όταν φαινόταν πλέον ότι αρχίζει και δημιουργείται και στην Ελλάδα ένα κατάλληλο ανακριτικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτά τα συμπεράσματα. Υπήρξαν πιέσεις και εκφοβισμοί ότι "αν έλθουμε εμείς στην εξουσία κ.λπ.", σε μια περίοδο μάλιστα που εμφανιζόταν κι η ΝΔ να υπερέχει πολύ στις δημοσκοπήσεις, και με αυτόν τον αέρα ασκήθηκαν πιέσεις σε ανθρώπους που ερευνούσαν το θέμα στην Ελλάδα, να μην προχωρήσουν».

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI για την υπόθεση της Novartis, o κ. Κούλογλου είπε: «Παραδέχθηκε ότι ήθελε να καταθέσει ως επιβεβαιωτικός μάρτυρας. Εγώ επιμένω στην πληροφορία που είχα, υπάρχει άλλωστε και μέσα στη δικογραφία […] Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι ο κ. Σαλμάς παραδέχεται -ανεξάρτητα αν λέει ότι δεν διαπραγματεύτηκε αν θα είναι προστατευόμενος μάρτυρας ή αν θα είναι μάρτυρας απλώς- ότι αυτό έγινε το 2015, κι αυτό δείχνει ότι το σκάνδαλο και η διερεύνηση του σκανδάλου και η ανακίνηση του σκανδάλου έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτό καταρρίπτει τη θεωρία της αντιπολίτευσης -ιδίως της ΝΔ- ότι όλο αυτό είναι μία σκευωρία που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αποδεικνύεται πλέον», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «ότι εδώ οι βασικοί γνώστες της κατάστασης έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό τις κινήσεις τους και μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Σαλμάς».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση που έκανε πως ξαφνικά έπεσε από τα σύννεφα, γιατί ήλθε ένα σκάνδαλο από τον ουρανό, το οποίο έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα έχει κάνει κινήσεις, έχει πιέσει ανθρώπους που ερευνούσαν αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα» επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή