Συλλήψεις… ερωτευμένων στην Ινδονησία για την απαγορευμένη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Συλλήψεις… ερωτευμένων στην Ινδονησία για την απαγορευμένη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετές πόλεις της Ινδονησίας απαγόρευσαν σήμερα τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε διάφορες επαρχίες της πλέον πολυπληθούς χώρας στον κόσμο, όπου οποιαδήποτε εκδήλωση είναι επίμαχη.

Στη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Ιάβα, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις μέσα σε ξενοδοχεία και συνέλαβε περισσότερα από 20 ζευγάρια τα οποία έκρινε ύποπτα για παραβίαση της απαγόρευσης. Οι… ερωτευμένοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα.

Στο τουριστικό νησί Λόμποκ, γειτονικό του Μπαλί, οι αρχές της πόλης Ματαράμ έδωσαν εντολή στην αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους μέσα στα σχολεία και να συλλάβει μαθητές που τυχόν γιόρτασαν το γεγονός. Ρομαντικές γιορτές μέσα σε ξενοδοχεία και καφέ ωστόσο επιτρέπονται, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην πόλη Μακασάρ, στο νότιο μέρος του νησιού Σουλαουέσι, ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου απαγορεύεται εδώ και χρόνια. "Ουδέποτε η ημέρα αυτή κηρύχθηκε γιορτή στη χώρα από την κυβέρνηση", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σιάμσου Ριζάλ.

Στην επαρχία Άτσεχ, οι αρχές έλαβαν εντολή να απαγορευτούν οι εορτασμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο, όπως τα προηγούμενα χρόνια, επικαλούμενες θρησκευτικούς κανόνες. "Ο Άγιος Βαλεντίνος απηχεί μια κουλτούρα που δεν συνάδει με τη νομοθεσία της Άτσεχ και τον ισλαμικό νόμο", δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου θεωρείται σε πολλές χώρες η γιορτή των ερωτευμένων. Αυτή την ημέρα, τα ζευγάρια ανταλλάσσουν λουλούδια και δώρα σε ένδειξη αγάπης.

Σε περίπου δέκα πόλεις του αρχιπελάγους της νοτιοανατολικής Ασίας εκδόθηκε απαγόρευση για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου.

Το 2017, εκείνη την ημέρα η αστυνομία της Μακασάρ πραγματοποίησε εφόδους σε καταστήματα και κατάσχεσε προφυλακτικά.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή