Καμμένος: Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού (Βίντεο)

Καμμένος: Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού (Βίντεο)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων, όπως δήλωσε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

Σε δήλωσή του on camera, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε πως στα πλαίσια της συνάντησης των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Αμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

«Για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Μία συμπεριφορά που δεν είναι, απλώς, απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι και μία συμπεριφορά απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο, ότι η Τουρκία, πέραν των παραβιάσεων των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού εδάφους.

Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από τις Βρυξέλλες.

Τέλος, ο υπουργός πρόσθεσε πως: «Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των συμμάχων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή