Η Συρία αρνείται ότι έχει χημικά όπλα

Η Συρία αρνείται ότι έχει χημικά όπλα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συριακό καθεστώς αρνείται ότι έχει στην κατοχή του χημικά όπλα, τονίζοντας ότι η χρήση τους είναι «ανήθικη και απαράδεκτη».

«Η συριακή κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά ότι κατέχει χημικά όπλα. Θεωρούμε τη χρήση τους ανήθικη και απαράδεκτη, όποιες και αν είναι οι συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μοκντάντ.

Οι δηλώσεις αυτές που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο Sana, έγιναν μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε πλήγματα στη Συρία, αν υπάρξουν «επιβεβαιωμένες αποδείξεις» ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν κατ' επανάληψη σημάνει συναγερμό για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς. Η μία από αυτές τις επιθέσεις φέρεται να έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Σαρακέμπ, μια κοινότητα της επαρχίας Ιντλίμπ που ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες.

Στην περιοχή αυτή αναφέρθηκαν 11 κρούσματα ασφυξίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Στις 22 Φεβρουαρίου το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 21 ανθρώπους που υπέστησαν ασφυξία στην Ανατολική Γούτα, τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα στα ανατολικά της Δαμασκού. Κάτοικοι της περιοχής και ιατρικές πηγές μιλούσαν τότε για επίθεση με αέριο χλώριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή