Γιουρόπα Λιγκ – ΑΕΚ: «Να μη δεχθούμε γκολ»

Γιουρόπα Λιγκ – ΑΕΚ: «Να μη δεχθούμε γκολ»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε στις 22.05, η ΑΕΚ επιστρέφει σε μια μεγάλη βραδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρωταγωνιστώντας σε έναν σπουδαίο αγώνα της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Ενωση φόρεσε… «κοντομάνικα» σε έναν αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης παίζοντας μετά τον Δεκέμβριο. Το 2008 αντίπαλος ήταν η Χετάφε και απόψε είναι η Ντιναμό Κιέβου που προέρχεται από αγωνιστική απραξία δύο μηνών λόγω διακοπής στο πρωτάθλημα Ουκρανίας.

Η Ντιναμό αποτελείται από ένα αρκετά καλό σύνολο παικτών, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ουκρανικού πρωταθλήματος μετά 19 αγώνες, έχοντας 3 πόντους λιγότερους από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ το πρωτάθλημα επανέρχεται το Σαββατοκύριακο μετά τη χειμερινή διακοπή. Κορυφαίος της ποδοσφαιριστής, ο πρώτος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ Μοράες που έχει σημειώσει 6 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Αν και αποχώρησε τραυματίας από φιλική αναμέτρηση την προηγούμενη εβδομάδα, εκτιμάται ότι θα αγωνιστεί κανονικά.

Ως «έναν ακόμα τελικό» χαρακτήρισε τον σημερινό αγώνα ο Μανόλο Χιμένεθ προσθέτοντας πως θέλει από την ομάδα πίεση για 90 λεπτά. «Το σημαντικό είναι να μη δεχθούμε γκολ», ανέφερε ο Ισπανός προπονητής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, ενώ τόνισε πως η αγωνιστική απραξία της Ντιναμό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου. Εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές, ο Ροντρίγκο Γκάλο δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό το ότι η ΑΕΚ συνεχίζει στην Ευρώπη, ενώ σχολιάζοντας την εξαιρετική περίοδο φόρμας που διανύει, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα «αισθανόμαστε πολύ καλά». Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είπε πως ο κόσμος της ΑΕΚ θα δώσει ώθηση στην ομάδα, «πιέζοντας» την Ντιναμό από τα πρώτα λεπτά (σ.σ. η ατμόσφαιρα του γηπέδου απασχόλησε ιδιαίτερα τους Ουκρανούς δημοσιογράφους).

Από πλευράς Ντιναμό Κιέβου, ο προπονητής της ομάδας Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς τόνισε πως η ΑΕΚ είναι ένα ιδιαιτέρως πειθαρχημένο σύνολο που αγωνίζεται πολύ ομαδικά, αναφέροντας πως η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα. Ο δεξιός μπακ της Ντιναμό, Μίκολα Μορόζιουκ, δήλωσε πως η ΑΕΚ είναι πολύ επιθετική ομάδα, σκληρή και οργανωμένη, λέγοντας πως ο προπονητής του την παρακολούθησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Noκ άουτ ο Μασούντ

Κι ενώ ο Μασούντ τέθηκε νοκ άουτ από το αποψινό ματς λόγω ίωσης, στα της ενδεκάδας της ΑΕΚ, τα πρόσωπα είναι ουσιαστικά γνωστά και το μεγάλο ερώτημα αφορά τη διάταξη της ομάδας στο γήπεδο. Τσιντώντας, Μπακάκης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αραούχο, Λιβάγια, Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος θα αποτελέσουν εκτός απροόπτου τη βασική ενδεκάδα των «κιτρινόμαυρων». Πιθανότερη διάταξη, το 4-2-3-1 με τον Μπακάκη σε ρόλο αριστερού μπακ, χωρίς να αποκλείεται το 3-5-2. Στο ΟΑΚΑ, αναμένονται περισσότεροι από 40 χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ και περίπου 200 Ουκρανοί που βρίσκονται στην Αθήνα για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αμφίρροπες μάχες, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι αγώνες της Ντόρτμουντ με την Αταλάντα, της Λυών με τη Βιγιαρεάλ, της Νάπολι με τη Λειψία και της Κοπεγχάγης με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οπως συμβαίνει σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, πολλές ομάδες που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ βλέπουν το Γιουρόπα ως μια ευκαιρία ευκολότερης διάκρισης. Η Νάπολι αποτελεί ένα «αίνιγμα» ως προς τους ευρωπαϊκούς της στόχους, καθώς η εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα Ιταλίας επηρέασε αρνητικά την παρουσία της στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή