Οι καιρικές συνθήκες «σαρώνουν» τα μετάλλια

Οι καιρικές συνθήκες «σαρώνουν» τα μετάλλια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φοβάμαι ότι δεν θα διεξαχθεί και το δεύτερο αγώνισμά μου», είχε δηλώσει τις προηγούμενες ώρες η Σοφία Ράλλη στην «Κ» και οι ισχυροί άνεμοι επιβεβαίωσαν την πρωταθλήτρια, καθώς αναβλήθηκε και η τεχνική κατάβαση. Σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), η σημαιοφόρος της αποστολής αναμενόταν να αγωνιστεί στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, η οποία είχε αναβληθεί τη Δευτέρα. Στις 08.30 η Μαρία Ντάνου θα πάρει μέρος στους δρόμους αντοχής, στα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής. Ολα αυτά, όμως, εφόσον το επιτρέψουν οι άνεμοι.

Οι καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει πολλά απρόοπτα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κλείσουν το Πάρκο της Γκανγκνέουνγκ εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι. Αρκετά κτίρια έπαθαν σοβαρές ζημιές και απαγορεύτηκε κάθε εξωτερική δραστηριότητα, ενώ το πάρκο θα μείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Η Γκανγκνέουνγκ είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της γης όπου οι άνεμοι κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 118 χλμ. την ώρα.

Οι προγνώσεις αναφέρουν ότι θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Ο καιρός έχει ζεστάνει λίγο, αλλά ο αέρας είναι δυνατός. Αναβλήθηκαν οι αγώνες του αλπικού σκι όπου θα έπαιρνε μέρος και η Σοφία Ράλλη. Ελπίζουμε ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα γιατί και οι αθλήτριές μας θέλουν να αγωνιστούν. Φυσικά, προέχει η ασφάλειά τους», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

«Βασιλιάδες» της χιονοσανίδας έχουν αναδειχθεί στην Πγιονγκτσάνγκ οι Αμερικανοί. Ο Σον Ουάιτ κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του (halfpipe). Ηταν πρώτος στο Τορίνο και στο Βανκούβερ. Πρόκειται για το 4ο χρυσό στα αγωνίσματα της χιονοσανίδας για τις ΗΠΑ και το 100ό στην ιστορία της σε Χειμερινούς. Κατά τη διάρκεια του άλματος ο Γιούτο Τοτσούκα έπεσε από 22 μ. ύψος. Ο 16χρονος Ιάπωνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γνώστες του αθλήματος θεωρούν ότι η πτώση οφειλόταν και στους δυνατούς ανέμους. Την… τύχη με το μέρος της είχε η Εμιλι Σουίνι. Η αθλήτρια του λουτζ έχασε τον έλεγχο από το έλκηθρό της και χτύπησε στην άκρη της πίστας στο κεφάλι και στα πόδια με ταχύτητα που έφτανε τα 11 χλμ. Η Αμερικανίδα ήταν τυχερή καθώς έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με μώλωπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή