Μητσοτάκης: Οι μάρτυρες της Novartis να καταθέσουν -έστω και με κουκούλες- απέναντι σε όσους κατηγορούν

Μητσοτάκης: Οι μάρτυρες της Novartis να καταθέσουν -έστω και με κουκούλες- απέναντι σε όσους κατηγορούν

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση στον απόηχο του επεισοδίου στα Ιμια, αλλά και για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο»., ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και αυτό το λέμε όλοι οι Έλληνες με μία φωνή».

Στρέφοντας, ακολούθως, τα πυρά του προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ένας πρωθυπουργός που υποτιμά την πατριωτική ευαισθησία και περιφρονεί τους πολίτες, δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του. Είναι κατώτερος των περιστάσεων. Είναι ανίκανος να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας. Δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Επιτιθέμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: « Η πραγματική οικονομία δεν ανακάμπτει και ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2017 ήταν ο μισός του αρχικού στόχου (…)

«Θέλησαν για μία ακόμη φορά να παραστήσουν τους σκληρούς διαπραγματευτές. Και τώρα οι ίδιοι οι δανειστές δημόσια τους γελοιοποιούν: Παραδέχονται ότι η ζωή τους με τον κ. Τσίπρα έγινε ευκολότερη», είπε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε επίσης για διόγκωση του δημόσιου τομέα:

«Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά περίπου 28.000. Την ίδια ώρα που οι Έλληνες φορολογούνται βάναυσα, κάποιοι δημιουργούν κομματικούς στρατούς».

Για τη Novartis

«Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση. Αλλά όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε για «κατασκευή μιας άθλιας σκευωρίας που έχει ως μόνο σκοπό να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους»

Τόνισε ότι η θέση της ΝΔ παραμένει η ίδια, να χυθεί δηλαδή φως στο σκοτάδι και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής: «Δεν θέλουμε να αμφιβάλει κανείς ότι θέλουμε να έρθει όλη η αλήθεια στο φως», είπε.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των τριών υπό προστασία μαρτύρων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε δηκτικά: «Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; 'H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;», είπε ο Μητσοτάκης ζητώντας να έρθουν «να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλες απέναντι σε αυτούς που κατηγορούν» (…) και προειδοποιώντας προσωπικά τον κ. Τσίπρα, «να μην τολμήσει να κλείσει την Προανακριτική Επιτροπή, ώστε όλη η αλήθεια να έρθει στο φως». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή