Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική & μουσικοί» από το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική & μουσικοί» από το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τη φετινή σχολική χρονιά συνεργάζονται και προσκαλούν σχολικές ομάδες Γ΄& Δ΄ Δημοτικού να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική & μουσικοί», το οποίο αποσκοπεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής.

Άρπα, κοντραμπάσο, τσέμπαλο, τσελέστα, ξυλόφωνο, πιατίνια, κάσα και ταμ ταμ, δονούνται, κρούονται, ηχούν, μάς μιλούν και αποκαλύπτονται από τους δασκάλους του Ωδείου Αθηνών και τους ερμηνευτές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Πίσω από κάθε πόρτα του Ωδείου κρύβεται ένας μουσικός κόσμος. Τα παιδιά μέσα από την περιήγησή τους στις αίθουσες μουσικής του Ωδείου ανακαλύπτουν τον πλούτο των οργάνων, τα χρώματα και τα … ηχοχρώματα, τα σχήματα, τα υλικά κατασκευής τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των μουσικών της ορχήστρας εξερευνούν ρυθμούς, εντάσεις, πειραματίζονται με την κίνηση και την αναπνοή. Η δράση κορυφώνεται με μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για εκείνα!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται Πέμπτη πρωί και ώρες 10:00 – 11:30 σε χώρους του Ωδείου Αθηνών και η οικονομική συμμετοχή ανέρχεται  στο ποσό των 7,00 ευρώ για κάθε παιδί.

Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 50 μαθητές και μαθήτριες.

Για πληροφορίες και κρατήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μπορείτε να επικοινωνείτε Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00 με την κ. Ειρήνη Μαντζαβίνου στο 2103312995 (εσωτ. 110 ή εσωτ. 122).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή