Και εγένετο φως

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμη να επανασυνδεθεί με το κοινό της και τους καλλιτέχνες της είναι πλέον η παγκοσμίως γνωστή γκαλερί σύγχρονης τέχνης Hayward Gallery στο Λονδίνο (τμήμα του κέντρου τεχνών Southbank Center), που παρέμενε κλειστή από το 2015 λόγω αναστήλωσης.

Οι εργασίες είχαν κριθεί αναγκαίες ώστε να επανέλθει στην αρχική του μορφή το κτίριο του 1968 –αντιπροσωπευτικό δείγμα λονδρέζικου μπρουταλισμού– στο οποίο στεγάζεται, καθώς λίγο μετά την κατασκευή τους οι 66 εντυπωσιακοί πυραμιδοειδείς φεγγίτες του καλύφθηκαν με ψευδοροφή εξαιτίας διαρροών.

Πρωταρχικό μέλημα του βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Feilden Clegg Bradley Studios που ανέλαβε την αναστήλωση ήταν να αφαιρέσει την ψευδοροφή και να ανακατασκευάσει τους φεγγίτες, προκειμένου το ηλιακό φως να μπορεί να διεισδύει πλέον στις αίθουσες του επάνω ορόφου, αναδεικνύοντας έτσι με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο τα εκτιθέμενα έργα – κατά παράδοση αποτελούν ό,τι πιο πρωτοπόρο έχει να επιδείξει η σύγχρονη τέχνη.

southbankcentre.co.uk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή