ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Λήψη μέτρων για τη σχολική ασφάλεια προανήγγειλε ο Τραμπ

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την ανάγκη για τη δημιουργία μίας κουλτούρας, η οποία θα σέβεται την ανθρώπινη ζωή και η οποία θα δημιουργήσει ανθρώπινες σχέσεις με βάθος και νόημα, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, με αφορμή το μακελειό με 17 νεκρούς στο Πάρκλαντ της Φλόριντα. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να επισκεφθεί την περιοχή και συγκεκριμένα τα θύματα και τις τοπικές αστυνομικές αρχές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του θα κάνει τα πάντα, ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια στα σχολεία και να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα των ψυχικών ασθενειών. 

«Μιλώ σε ένα έθνος που θρηνεί. Όλο το έθνος προσεύχεται για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε εδώ για εσάς, για να απαλύνουμε τον πόνο σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «κανένα παιδί και κανένας καθηγητής δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κίνδυνο μέσα σε αμερικανικό σχολείο».

Επιπλέον, είπε ότι εντός του Μαρτίου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους κυβερνήτες και τους γενικούς εισαγγελείς των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, μαζί με τους οποίους θα προχωρήσουν σε λήψη μέτρων για το ζήτημα της σχολικής ασφάλειας στη χώρα. 

Τα περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία αποτελούν μάστιγα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τουλάχιστον 291 αιματηρά περιστατικά να έχουν λάβει χώρα μόνον από το 2013 μέχρι σήμερα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ