Σαμαράς: Θα τους πάω ώς το τέλος

Σαμαράς: Θα τους πάω ώς το τέλος

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απέστειλε, διά δηλώσεώς του από τα γραφεία της Ν.Δ., ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας την καταγγελλόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis «σταλινικής έμπνευσης σκευωρία με στόχο την πολιτική εξόντωση αντιπάλων».

Ο πρώην πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι θα πάει τους συκοφάντες «ώς το τέλος», γιατί «στο μέλλον κάθε νέα κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό όμως θα ήταν το τέλος της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτοί που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μου σκευωρία. Θα το φτάσω ώς το τέλος για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν.Θα τους πάω ώς το τέλος!».

Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε μήνυση – έγκληση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χρήστου Ντζούρα και του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Στυλιανού Μανώλη, των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αλλά και κατά παντός άλλου συνεργού τους. Στη μήνυση – έγκληση περιλαμβάνονται οκτώ αδικήματα, μεταξύ των οποίων αυτά της κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, αλλά και της συμμορίας.

«Αδίστακτη σκευωρία»

Αναφερόμενος στους κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι είναι εκείνοι που εξύφαναν εις βάρος του «μια αδίστακτη πολιτικοδικαστική σκευωρία ως πολιτικού τους αντιπάλου και πρόθυμα εκτέλεσαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης με τη συνδρομή τριών προστατευόμενων ψευδομαρτύρων».

Στη μήνυση, ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι «όλη η εναντίον μου μεθόδευση στηρίχθηκε στην επιδίωξη μιας ετερόκλητης ομάδας προσώπων να εκτελέσει μεθοδικά το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, στοχεύοντας αδίστακτα όχι στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά στην κατάληψη και ανεξέλεγκτη νομή της “εξουσίας”, που είναι ο μύχιος πόθος τους».

Ο ίδιος κάνει ειδική μνεία στον πρώην υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, υποστηρίζοντας ότι επί υπουργίας του «συναντάτο με τον αντιπρόεδρο της Novartis όχι στο υπουργικό του γραφείο, αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών».

«Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία του κ. Σαμαρά», ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. «Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει», αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος και καταλήγει: «Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων».

Νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση στη δημόσια κριτική των δικαστικών ενεργειών ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πέππας και Ξένη Δημητρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή