Οι ύποπτες κινήσεις δύο μελών ΜΚΟ με πλαστές πινακίδες

Οι ύποπτες κινήσεις δύο μελών ΜΚΟ με πλαστές πινακίδες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση σύλληψης δύο αλλοδαπών στη Λέσβο, μελών μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) που δραστηριοποιείται στην υποδοχή μεταναστών και προσφύγων. Πρόκειται για έναν 24χρονο Γερμανό υπήκοο και μια 23χρονη από τη Συρία, στην οποία φέρεται να έχει χορηγηθεί νόμιμη άδεια παραμονής από τις γερμανικές αρχές.

Εντοπίστηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ενώ επέβαιναν σε βαν της ΜΚΟ, κοντά στο ακρωτήρι Κράτηγος. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους έναν ασύρματο, ενώ το αυτοκίνητο είχε διπλές πινακίδες, καθώς κάτω από αυτές που ήταν ορατές υπήρχαν πλαστές, στρατιωτικές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η σύλληψη των δύο έγινε από άνδρες του Λιμενικού και στη συνέχεια στην έρευνα για το συμβάν ενεπλάκη η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, για τις εξελίξεις στην υπόθεση ενημερώνονται και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς η υπόθεση χαρακτηρίζεται «ειδικού ενδιαφέροντος».

Εις βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες ότι κατείχαν στρατιωτικού τύπου ασύρματο δίχως άδεια, για πλαστογραφία, καθώς και για παραβίαση απορρήτων της χώρας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι εναντίον τους δεν ασκήθηκε δίωξη, αλλά διατάχθηκε από τον εισαγγελέα η περαιτέρω (προκαταρκτική) έρευνα, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να αποσαφηνιστεί ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της παρουσίας τους στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Η έρευνα ανετέθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης. Στα σενάρια που εξετάζονται είναι οι δύο αλλοδαποί να τοποθέτησαν στο βαν πλαστές, στρατιωτικές πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου είτε να έχουν πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις είτε να μετακινούνται στο νησί χωρίς να υπόκεινται σε έλεγχο. Στην πρώτη περίπτωση, η υπόθεση παραπέμπει σε κατασκοπεία, ενώ, στη δεύτερη, σε παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι δύο ύποπτοι φέρονται να αποτελούν μέλη ΜΚΟ η οποία έχει και στο παρελθόν απασχολήσει αρνητικά την επικαιρότητα. Mάλιστα, όπως είχε καταγγείλει παλαιότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο επικεφαλής της οργάνωσης τυγχάνει συνταξιούχος του Λιμενικού και ιδιοκτήτης εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας (ένοπλους φρουρούς) σε φορτηγά πλοία που ταξιδεύουν σε Σομαλία, Νιγηρία κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή