Αυστραλία: Τέλος οι σεξουαλικές σχέσεις με υφιστάμενες

Αυστραλία: Τέλος οι σεξουαλικές σχέσεις με υφιστάμενες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΕΡΑ. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ απαγόρευσε χθες στους υπουργούς του να διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις με υπαλλήλους τους, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπάρναμπι Τζόις.

Ο 50χρονος Τζόις, συντηρητικός πολιτικός που πέρυσι υποστήριζε σθεναρά την ιερότητα του γάμου ως θεμελίου της οικογένειας με την εκκλησιαστική έννοια, περιμένει παιδί με την εκπρόσωπο Τύπου του γραφείου του, Βίκι Κάμπιον. Ο Τζόις ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του, με την οποία είναι παντρεμένος 24 χρόνια, καθώς και από τις 4 κόρες του, αλλά και από την Κάμπιον, η οποία αναμένεται να γεννήσει τον Απρίλιο.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάτι που μπορεί να ήταν παλαιότερα αποδεκτό ή κάτι για το οποίο κάναμε τα στραβά μάτια, σήμερα, εν έτει 2018, δεν είναι πλέον επιτρεπτό. Είναι απαράδεκτο για έναν υπουργό να έχει σεξουαλικές σχέσεις με υφισταμένη του», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ.

Ο Τέρνμπουλ δεν θα αντικαταστήσει τον Τζόις, όπως του ζήτησε η αντιπολίτευση, αλλά ούτε θα του αναθέσει χρέη πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια του δικού του ταξιδιού στον Λευκό Οίκο. Η υπόθεση ήρθε στο φως με δημοσίευση φωτογραφιών από το αυστραλιανό ταμπλόιντ  The Daily Telegraph, η οποία πυροδότησε έντονη διαμάχη γύρω από τα ζητήματα ιδιωτικότητας. «Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης επί χρόνια προστατεύουν τους πολιτικούς από τέτοιου είδους έκθεση», δήλωσε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας υποστηρίζοντας ότι η δημοσίευση ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. Από τον Δεκέμβριο, το νέο ζεύγος κατοικεί σε διαμέρισμα που έχει προσφέρει δωρεάν επιχειρηματίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή