Μπάσκετ: Η ΑΕΚ θέλει, ο Ολυμπιακός μπορεί…

Μπάσκετ: Η ΑΕΚ θέλει, ο Ολυμπιακός μπορεί…

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… αντάμωση Ολυμπιακού και ΑΕΚ στον 43ο τελικό Κυπέλλου, ύστερα από 37 χρόνια, αύριο (17.15) στο Ηράκλειο, η απουσία του πολυνίκη του θεσμού, Παναθηναϊκού (18 τρόπαια), από τη διεκδίκηση του τίτλου, έπειτα από 13 συνεχόμενα χρόνια και η πρώτη παρουσία μόνο μαθητών και μικρών αθλητών της Κρήτης, στις κερκίδες του κλειστού «Δύο Αοράκια», συνθέτουν την προϊστορία και τις συνθήκες διεξαγωγής στην ανάδειξη της κυπελλούχου ομάδας για το 2018.

Τέσσερα χρόνια έχουν κυλήσει από την τελευταία εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στον τελικό Κυπέλλου και την ολοκλήρωση των έξι συνεχόμενων τελικών με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, στο κλειστό του Ελληνικού, ενώ η ΑΕΚ επιστρέφει στη θέση της φιναλίστ, μετά το 2001 και την κατάκτηση του τίτλου στο ΟΑΚΑ, όπως είχε συμβεί κι έναν χρόνο, νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον ίδιο αντίπαλο (ΠΑΟ, Ιβκοβιτς εναντίον Ομπράντοβιτς).

Ο Ολυμπιακός, παρά την ήττα του από την ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, έχει θεωρητικό προβάδισμα κατάκτησης, λόγω του ποιοτικότερου ρόστερ του και κυρίως της υψηλής «τριβής» του σε αγώνες επιπέδου Ευρωλίγκας, ενώ μια πιθανή κατάκτηση του 10ου κυπέλλου στην ιστορία του θα εξαλείψει και τις τελευταίες αμφιβολίες για την αγωνιστική επάνοδό του, τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Οι Πειραιώτες έχουν δείξει ότι επανέκτησαν την ομοιογένειά τους, την αμυντική έφεση και αποτελεσματικότητα του παιχνιδιού τους και σταθεροποίησαν την απόδοσή τους στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που επιβάλλεται να βρίσκονται.

Για την ΑΕΚ, η κατάκτηση του 4ου κυπέλλου στην ιστορία της θα είναι η πρώτη απόδειξη για τον… εμβολισμό του διπόλου Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, σ’ επίπεδο τίτλων. Η «Ενωση» προέρχεται από την πρόσφατη πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει τη μέγιστη «δίψα» για έναν τίτλο, στον πάγκο της βρίσκεται ξανά ο προπονητής του τελευταίου πρωταθλήματός της (2002), Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ ενίσχυσε το ελληνικό στοιχείο με την προσθήκη του Βασιλόπουλου και έχει δύο σημαντικές προσθήκες ξένων (Χάντερ, Πάντερ).

• Tην Καθαρά Δευτέρα θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τα δύο επόμενα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου 2019, με αντιπάλους την Εσθονία (23/2) και τη Μ. Βρετανία (25/2) στο Ηράκλειο και δεν αναμένεται η παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, λόγω των υποχρεώσεών τους στην Ευρωλίγκα (23η αγ.) και παρά την απουσία ταξιδιού της Εθνικής. Για τους μεν «ερυθρόλευκους» (ΣΕΦ, 22/2, Βαλένθια) δεν τίθεται… δίλημμα επιλογής, όπως έχουν διευκρινίσει οι διεθνείς παίκτες από τα δύο πρώτα προκριματικά παιχνίδια, ενώ για τους δε «πράσινους» (Μόσχα, 23/2, Χίμκι) δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο, κατά την επιστροφή τους, να ενταχθούν στη 12άδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή