Μπάσκετ: Αγωνιστική των κρίσιμων παιχνιδιών

Μπάσκετ: Αγωνιστική των κρίσιμων παιχνιδιών

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Λαμία περνάει αύριο ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς την κορυφή, σε ένα ματς όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας καλείται να διευρύνει το σερί των εννέα νικών (οι πέντε εξ αυτών εκτός έδρας), για να μείνει σε κάθε περίπτωση μόνος και χωρίς συγκάτοικο στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παίξει ύστερα από καιρό χωρίς τη στήριξη από τους οπαδούς του, καθώς, εκτός από το απαγορευτικό της μετακίνησής τους από τον υφυπουργό Αθλητισμού και την αστυνομία, η διοίκηση της Λαμίας αποφάσισε να μην ανοίξουν τα εκδοτήρια και να επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο μόνο στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Για να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν κι αυτό στο γήπεδο των Ιωαννίνων, η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει ζητήσει από τους οπαδούς της ομάδας να σεβαστούν την απόφαση και να μην ταξιδέψει κανείς τους στη Λαμία, ώστε να μη δοθεί η παραμικρή αφορμή για νέα τιμωρία της Τούμπας ενόψει των επικείμενων κρίσιμων ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Aύριο γίνεται και ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή, με την Κέρκυρα να φιλοξενεί τον Απόλλωνα σε ένα ματς που θα δείξει ποια από τις δύο ομάδες θα αποκτήσει ένα, ισχνό έστω, πλεονέκτημα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει με την ενδιαφέρουσα μονομαχία του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου, με φόντο το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. Το κυριακάτικο μενού περιλαμβάνει το κρίσιμο ματς του Πλατανιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ίσως στο τελευταίο χαρτί των γηπεδούχων για να μείνουν στην κατηγορία. Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και οφείλει να ξεπεράσει την κούραση από τον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου για να μείνει σε τροχιά τίτλου, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει χωρίς φιλάθλους στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Πανιώνιο, επιζητώντας τη νίκη έπειτα από ένα σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η αναμέτρηση Λεβαδειακός – Παναιτωλικός έχει μικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπως και το παιχνίδι της Καθαράς Δευτέρας Λάρισα – Παναθηναϊκός, με το οποίο κλείνει η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής: ΣΑΒΒΑΤΟ: Κέρκυρα – Απόλλων 15.00, Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 17.15, Λαμία – ΠΑΟΚ 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα 15.00, ΑΕΚ – Ξάνθη 17.15, Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 17.15, Ολυμπιακός – Πανιώνιος 19.30, ΔΕΥΤΕΡΑ: Λάρισα – Παναθηναϊκός 19.30. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21 αγων.): ΠΑΟΚ 49, ΑΕΚ 47, Ολυμπιακός 40, Ατρόμητος 39, Πανιώνιος 31, Ξάνθη 29, Αστέρας Τρ. 28, ΠΑΣ Γιάννινα 25, Λεβαδειακός 25, Παναθηναϊκός 24, Παναιτωλικός 23, Λάρισα 22, Λαμία 20, Απόλλων 16, Κέρκυρα 15, Πλατανιάς 10 (ο Ολυμπιακός έχει -3 β. και ο Παναθηναϊκός -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή