Το πατρινό καρναβάλι αντέχει ακόμα

Το πατρινό καρναβάλι αντέχει ακόμα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Παρά την πολύχρονη οικονομική κρίση, το πατρινό καρναβάλι φαίνεται ότι αντέχει, εξακολουθώντας να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, κυρίως το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Οπως λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων της περιφέρειας Πάτρας, Ηλίας Μεντζελόπουλος, «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πληρότητα των ξενοδοχείων που λειτουργούν μέσα στην πόλη φθάνει το 90%, ενώ στα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στην Πάτρα, όπως στο Ρίο και στα Καμίνια, η πληρότητα αγγίζει το 75%».

Η οικονομική κρίση, σημειώνει, έχει επηρεάσει το καρναβάλι και αυτό, όπως προσθέτει, προδίδεται από το γεγονός ότι η πλειονότητα των κρατήσεων είναι για το τελευταίο διήμερο, ενώ παλαιότερα οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονταν στην πόλη από την Παρασκευή.

Σχετικά με τις τιμές, παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ενώ όσον αφορά το προφίλ των επισκεπτών, ο Ηλίας Μεντζελόπουλος υπογραμμίζει ότι οι περισσότεροι είναι ηλικίας μέχρι 45 ετών.

Στο μεταξύ, η λειτουργία των νέων αυτοκινητοδρόμων Πατρών – Αθηνών και Αντιρρίου – Ιωαννίνων δημιουργεί ελπίδες στην τοπική αγορά για έλευση περισσότερων επισκεπτών, έστω και για μία ημέρα, με δεδομένο ότι η απόσταση Αθήνας – Πάτρας καλύπτεται χρονικά σε περίπου δύο ώρες, ενώ η απόσταση Πάτρας – Ιωαννίνων σε περίπου μιάμιση ώρα.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να διαμείνουν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, έτσι ώστε να περιορίσουν τα έξοδά τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο πάντα του περιορισμού των εξόδων, πολλοί φθάνουν, κυρίως από την Αθήνα, με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο αυτές τις ημέρες αυξάνει τον αριθμό των δρομολογίων.  

Από την πλευρά του, το μέλος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης λέει στην «Κ» ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, η κίνηση είναι πεσμένη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι φοιτητές είναι η κινητήριος δύναμη του καρναβαλιού, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι όσον αφορά την κίνηση των καταστημάτων, που διατηρούν υψηλή ποιότητα και λογικές τιμές. Ομως, όπως σημειώνει, οι φοιτητές δεν έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν πολλά χρήματα.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες πινελιές στα άρματα του φετινού καρναβαλιού βάζουν οι καλλιτέχνες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Τα άρματα θα παρελάσουν για πρώτη φορά σήμερα 20.30 στην πλατεία Γεωργίου. Θα ακολουθήσουν οι δύο παρελάσεις του Σαββατοκύριακου, η νυχτερινή ποδαράτη αύριο στις 18.00 και η μεγάλη την Κυριακή στις 14.00.

Ο Καρνάβαλος του 2018 είναι προσαρμοσμένος στο φετινό κεντρικό θέμα που είναι αφιερωμένο στην ανεργία. Η μορφή του Καρνάβαλου είναι ένας άνεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης, που τραβάει τα μαλλιά του. Μια κυρία-σωσίβιο με γαλάζιο μπικίνι δίνει στον Καρνάβαλο το «χρυσό» στέμμα που αυτός είχε χάσει μέσα στη θαλασσο-δίνη της κρίσης. Το φετινό καλλιτεχνικό άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού είναι ένας βάλτος με βατράχια, σαύρες με… βασιλικά στέμματα και ένα λαχανί δέντρο με ανθρώπινη μορφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή