Η Σοφία Τσίπα παρουσιάζει τη δεύτερη ποιητική της συλλογή «ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ»

Η Σοφία Τσίπα παρουσιάζει τη δεύτερη ποιητική της συλλογή «ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη η δεύτερη ποιητική συλλογή της δημοσιογράφου Σοφίας Τσίπα, με τίτλο «ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ». Συνεχίζοντας στο μονοπάτι της ποίησης όπου ξεκίνησε το 2016, η Σοφία Τσίπα παρουσιάζει με «στεντόρεια φωνή» 38 ποιητικές συνθέσεις, και πάλι στη φόρμα του ομοιοκατάληκτου στίχου την οποία αγαπά, για όσα καταγράφει και βιώνει στη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και για όσα συν-αισθάνεται και καταθέτει: Οι άνθρωποι που κουβαλά μέσα της και συναντά γύρω της, η συντροφικότητα και η μοναξιά, το δίκαιο και το άδικο που μοιραζόμαστε όλοι, το φως και το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής, μέσα από τον ποιητικό λόγο και τη δύναμη των λέξεων.

H Σοφία Τσίπα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητές τους: Μ. Πλωρίτη, Σ. Ευαγγελάτο, Ν. Βαγενά, Γ. Μπαμπινιώτη, Κ. Γεωργουσόπουλο, Γ. Μιχαηλίδη, Λ. Κονιόρδου, Λ. Τασοπούλου, Μ. Στεφανίδη και πολλούς άλλους. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του τμήματος Θεατρικών Σπουδών με τίτλο: «Παγκόσμιο θέατρο θεωρία και πράξη», με πτυχιακή εργασία στη σκηνοθεσία θεάτρου. Παρακολούθησε έναν κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας κινηματογράφου στο New York college με καθηγητή τον Παντελή Βούλγαρη. Εργάστηκε στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου ως βοηθός σκηνοθέτη και σύμβουλος δραματολογίου. Από το 2008 εργάζεται στην τηλεόραση του Σκάι ως δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων και σε ενημερωτικές εκπομπές. Παρουσίασε επί τρία χρόνια την ψυχαγωγική εκπομπή «Ο κόσμος Ανάποδα» στην τηλεόραση του Σκάι και για ένα χρόνο το πολιτιστικό μαγκαζίνο «All about Art» από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα. Το 2016 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Χασμωδία», από τις εκδόσεις Momentum. Την ίδια χρονιά δημιούργησε το ηλεκτρονικό πολιτιστικό περιοδικό talkofthetown.gr

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα «ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ» θα γίνει τη Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, στις 20.30 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Β. Σοφίας & Μέρλιν 1).

Θα μιλήσουν οι: Έλενα Ακρίτα συγγραφέας, Παύλος Τσίμας δημοσιογράφος, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ

Ποιήματα θα αναγνώσει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Συντονίζει ο Χρήστος Ζαμπούνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή