Μεξικό: Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην πολιτεία Οαχάκα

Μεξικό: Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην πολιτεία Οαχάκα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας σεισμός 7,5 βαθμών έπληξε την Παρασκευή το Μεξικό, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι προκλήθηκαν ζηµίες ήσσονος σηµασίας σε κτίρια στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Το επίκεντρο της σεισμικής εντοπίστηκε περίπου 145 χλμ από το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Ναβαρέτε δήλωσε πως προκλήθηκαν κάποιες επιφανειακές ζημιές σε κτίρια στην Οαχάκα και ο κυβερνήτης της Πολιτείας σημείωσε πως περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην Πόλη του Μεξικού κτίρια σείστηκαν και οι σειρήνες ηχήσαν, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Γουατεμάλα, στο νότο.

Τον Σεπτέμβριο ο σφοδρότερος σεισμός των τελευταίων δεκαετιών που έχει σημειωθεί στη χώρα στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 366 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στην μεξικανική πρωτεύουσα, χιλιάδες έμειναν άστεγοι και δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν.

(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή