Σκληρή απάντηση Βενιζέλου σε δημοσίευμα: «Χυδαίοι, ανόητοι, απρόσεκτοι»

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου σε δημοσίευμα: «Χυδαίοι, ανόητοι, απρόσεκτοι»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηρή απάντηση εξέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε δημοσίευμα που υπάρχουν αναφορές στον ανώνυμο μάρτυρα με το ψευδώνυμο «Σαράφης» και εμπλέκουν μεταξύ άλλων τον ίδιο για προωθητικές ενέργειες της Novartis ύψους 20.000 ευρώ την περίοδο που -υποτίθεται -ήταν υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρεται για τον Μάιο του 2012, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος είχε αποχωρήσει από το υπ. Οικονομικών από τον Μάρτιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ευ. Βενιζέλου:

«Η Κυριακάτικη Δημοκρατία ως ημιεπίσημο έντυπο της τρίτης δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, ανακαλύπτει σήμερα «έγγραφο βόμβα» που σκάει στα χέρια της. Πρόκειται για επίσημη έντυπη παρουσίαση της Νοβάρτις στην οποία αναφέρεται ο ανώνυμος ψευδομάρτυρας «Σαράφης». Στην παρουσίαση αυτή περιλαμβάνεται και αναφορά σε διαφορά υπουργεία, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Οικονομικών. Παντού με τα ονόματα του αντίστοιχου γενικού γραμματέα και υπουργού σε παρένθεση. Για το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν προωθητικές ενέργειες 20 χιλιάδων ευρώ. Μόνο που το έντυπο αυτό είναι του Μαΐου 2012, όπως γράφει με μεγάλα γράμματα στην πρώτη σελίδα του, ενώ εγώ αποχώρησα από το Υπουργείο Οικονομικών το Μάρτιο του 2012 εκλεγόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πριν δε αποχωρήσω κούρεψα, με το PSI, τα ομόλογα που είχαν λάβει οι φαρμακευτικές εταιρείες από το Δημόσιο έναντι οφειλών του, κατά 2,3 δις ευρώ. Το Δημόσιο κέρδισε έτσι όσο μια ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, με δεδομένα 2014. Με αυτό το «στοιχείο» θέλησαν να βάλουν στη δικογραφία Νοβάρτις το όνομα του πολιτικού που έκανε τη μεγαλύτερη εφάπαξ περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρονικά.

Τόσο χυδαίοι, τόσο ανόητοι, τόσο απρόσεκτοι. Πρόκειται για καρναβάλια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που κάνουν παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή