Προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

Προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

Προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

Κύριε διευθυντά

Σας αποστέλλω την επιστολή αυτή, η οποία απευθύνεται προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, με την παράκληση να δημοσιευθεί.

Φίλε Γιάννη,

Θα σου θυμίσω ότι ήμουν θαυμαστής σου από πολύ παλιά, από τα χρόνια της νιότης μας. Σου είχα εκφραστεί προφορικά και γραπτά. Εγινα μετά «φίλος» των κρασιών σου. Αργότερα ήμουν φανατικός οπαδός και ψηφοφόρος σου για τη δημαρχία. Ησουν για μένα ο τύπος του αριστοκράτη και του λαϊκού τύπου μαζί. Ο άνθρωπος της πιάτσας, ο δικός μας άνθρωπος, ο διαφανής και ντόμπρος, ο κυρ Γιάννης μας.

Ολα αυτά τα χαρακτηριστικά σου τα θαύμαζα. Επειδή, όμως, οι ντόμπροι φίλοι δεν χαϊδεύουν αυτιά, με πίκρα σού λέω τα παρακάτω:

Τον τελευταίο καιρό μάς πρόδωσες, μας υποτίμησες, μας σνόμπαρες προκλητικότατα. Δεν είσαι ο κυρ Γιάννης μας πλέον. Τώρα, είσαι ένας σνομπ που αυτοπροβάλλεσαι με προκλητικό τρόπο και εμείς όλοι οι λοιποί Θεσσαλονικείς είμαστε ο όχλος, ο λαουτζίκος.

Επειδή δεν θα σου είναι ευχάριστο λοιπόν να είσαι δήμαρχος μιας πόλης που ο λαός της είναι ανόητος, αμόρφωτος, ανενημέρωτος, η φιλική μου συμβουλή είναι να παραιτηθείς. Οσο γρηγορότερα το κάνεις τόσο το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη μας.

Vous êtes un snob (όπως λέει και ο Σκαμπαρδώνης).

Ελευθεριος Αθανασιου Χατζοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή