Με τι καιρό θα παρελάσουν οι καρναβαλιστές – Η πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

Με τι καιρό θα παρελάσουν οι καρναβαλιστές – Η πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε για σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στη Δυτική Μακεδονία. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια τμήματα των Δωδεκανήσων όπου αρχικά θα πνέουν ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Για αύριο, Καθαρά Δευτέρα, θα υπάρχουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και μέχρι τη νύχτα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Σ το νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί τοπικά με ένταση 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή