Κωστής Χατζηδάκης: Στα εθνικά θέματα έχουμε δύο κυβερνήσεις

Κωστής Χατζηδάκης: Στα εθνικά θέματα έχουμε δύο κυβερνήσεις

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε δύο κυβερνήσεις με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής. Χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, είπε ότι από τη μία έχουμε τον κ. Καμμένο με τις στολές παραλλαγής και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με κατευναστική πολιτική, χαρακτηρίζοντας «ψευτοπαλληκαρισμούς» τα όσα κάνουν οι ΑΝΕΛ.

Προς επίρρωσιν των όσων ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο λιμενικό, όπου ζήτησε αυτοσυγκράτηση και την επόμενη μέρα ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ελλάδα δε θα αντιδράσει ειρηνικά σε παρόμοια πρόκληση.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μόναχο, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ο προεδρος της ΝΔ είπε αυτά που λέει και στην Ελλάδα, χωρίς κορώνες και φωνές. Έθεσε το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της αποφυγής των περιττών εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά.

Ταυτόχρονα καυτηρίασε την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση μίλησε για επιτυχία και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι γίνεται στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή