Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εκκλησία στη Ρωσία

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εκκλησία στη Ρωσία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο Νταγκεστάν, στη νότια Ρωσία, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους σήμερα, όπως έγραψε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik πραγματοποίησε επίθεση εναντίον πλήθους πολιτών που επέστρεφε από μία Εκκλησία, όπου παρακολούθησε λειτουργία στο πλαίσιο του εορτασμού της Μασλένιτσα, μίας παραδοσιακής ρωσικής γιορτής, στην πόλη της Κίζλιαρ, στη ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν, στα σύνορα με την Τσετσενία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο ένοπλος άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του πλήθους, τραυματίζοντας θανάσιμα τέσσερις γυναίκες. Άλλη μία γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα της λίγο αργότερα, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε εσπευσμένα.

«Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Κίζλιαρ, Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν. Υπάρχουν άνθρωποι τραυματίες. Ο εγκληματίες έπεσε νεκρός από τα πυρά των αρχών», αναφέρουν οι αρχές, προσθέτοντας ότι οι νεκροί και οι τραυματίες είναι όλοι τους πολίτες.

Το Νταγκεστάν είναι μία κατά βάση μουσουλμανική περιοχή της Ρωσίας, ανάμεσα στην Τσετσενία και την Κασπία Θάλασσα, με πολλούς νέους της να έχουν καταφύγει στον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, καταφεύγοντας ακόμη και στη Συρία, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η ρωσική εφημερίδα RBK δημοσίευσε τη μαρτυρία ενός ιερέα που υποστήριξε ότι ο δράστης στοχοθέτησε πιστούς που εξέρχονταν από το ναό μετά τη λειτουργία.

«Σήμερα, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, είχαμε μόλις ολοκληρώσει τη λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Ένας γενειοφόρος άνδρας έτρεξε προς την εκκλησία φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" και τραυμάτισε θανάσιμα τέσσερις ανθρώπους», περιέγραψε στο RBK ο ιερέας Παβέλ.

«Ήταν οπλισμένος με μια καραμπίνα και ένα μαχαίρι» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως «όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς, κλείσαμε γρήγορα τις πόρτες, για να μην μπει μέσα στο ναό».

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται η σορός ενός άνδρα, που περιγράφεται ως ο δράστης, ο οποίος έχει γενειάδα και φορά στρατιωτική περιβολή.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή