Οζερσάϊ: Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους

Οζερσάϊ: Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και οι εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην ΑΟΖ «θα πρέπει σε κάποια φάση να συζητήσουν και μαζί μας» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο «υπέξ» των κατεχομένων Κουντρέντ Οζερσάϊ.

Αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους τουρκοκυπρίους και θα πρέπει να μιλήσει και μαζί τους για το διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.

«Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες» είπε ο Οζερσάϊ, προσθέτοντας ότι οι ελληνοκύπριοι θα πρέπει να καταλάβουν, όπως είπε, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους τουρκοκυπρίους είτε σε περίπτωση που υπάρξει λύση στο Κυπριακό είτε όχι.

Ο «υπέξ» των κατεχομένων είπε ακόμη ότι είναι άδικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται προς ιδίο όφελος το θέμα της ΑΟΖ και να δημιουργούνται τετελεσμένα και ότι το γεγονός πως η ε/κ πλευρά είναι στην ΕΕ, όπως είπε, αποπροσανατολίζει τους Ε/κ από τον στόχο της λύσης.

«Αν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου (οι Ε/κ την ύπαρξη των Τ/κ) και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις», δήλωσε.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή