ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος αφέθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ελεύθερος αφέθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, Ιλμαρς Ρίμσεβικς ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή από την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Delfi της Λετονίας εμφανίζεται ο Ρίμσεβικς να απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του.

«Διαφωνώ κατηγορηματικά» είπε σε δημοσιογράφους.

 

 

Αφού ανακρίθηκε επί επτά ώρες στα γραφεία της KNAB στη Ρίγα, ο διοικητής οδηγήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα άλλο σημείο, παρουσία του δικηγόρου του, Σαουλβέντις Βάρπινς και στελεχών της Υπηρεσίας, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του βαλτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου BNS.

Η σύλληψη επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας. «Προς το παρόν, ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος αξιωματούχος έχουμε κάποιον λόγο να παρέμβουμε στη δουλειά της KNAB. Η υπηρεσία εργάζεται με επαγγελματικό τρόπο» τόνισε ο Κουσίνσκις μιλώντας στο BNS, έπειτα από την είδηση της σύλληψης.

«Οταν η KNAB θεωρήσει ότι είναι δυνατόν να δώσει περισσότερες πληροφορίες στο κοινό, θα το κάνει», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται πλήρως το έργο της υπηρεσίας και είναι έτοιμη να την στηρίξει «εφόσον χρειαστεί».
Ο Ιλμαρς Ρίμσεβικς ανέλαβε διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας το 2001.

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ