«Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα»: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον Λευκό Οίκο

«Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα»: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον Λευκό Οίκο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανοί μαθητές ξάπλωσαν στο οδόστρωμα μπροστά από τον Λευκό Οίκο συμμετέχοντας σε διαμαρτυρία με αίτημα την εφαρμογή αυστηρότερης νομοθεσίας στην οπλοκατοχή, στον απόηχο του μακελειού σε Λύκειο της Φλόριντας.

Την περασμένη Τετάρτη 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Νίκολας Κρουζ άνοιξε πυρ με ημιαυτόματη καραμπίνα.

«Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα»: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον Λευκό Οίκο-1

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Ημέρας του Προέδρου, που γιορτάζεται σήμερα στη χώρα, και την οργάνωσε μια οργάνωση ακτιβιστών, η Teens for Gun Reform, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, 17 μαθητές ξάπλωσαν στο οδόστρωμα για 3 λεπτά μπροστά από τον Λευκό Οίκο συμβολίζοντας τα 17 θύματα του μακελειού στη Φλόριντα.

«Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα»: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον Λευκό Οίκο-2

Σύμφωνα με το ABC, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα» και «Τι θα κάνετε για τα δικαιώματα των παιδιών μας;».

«Προστατεύστε τα παιδιά, όχι στα όπλα»: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από τον Λευκό Οίκο-3

Οι επιζώντες της επίθεσης στο σχολείο του Πάρκλαντ σχεδιάζουν μια διαδήλωση την 24η Μαρτίου, με τον τίτλο «Πορεία για τις Ζωές μας», για να ζητήσουν από τους βουλευτές και γερουσιαστές να θέσουν ως προτεραιότητα στο νομοθετικό τους έργο την εξάλειψη των περιστατικών ένοπλης βίας.

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή